Δήλωση υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά
Γεράσιμος Θωμάς

Ο απερχόμενος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα υποβάλω την παραίτησή μου από την κυβέρνηση ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να αναλάβω νέα καθήκοντα ως Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπηρέτησα την κυβέρνηση με προσήλωση και αφοσίωση αυτό τον χρόνο και προτίθεμαι να υπηρετήσω την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον ίδιο τρόπο από τη νέα μου θέση.

Κατά τη χρονιά που πέρασε, η κυβέρνησή μας εδραίωσε την εθνική προσπάθεια για την στροφή στην πράσινη ενέργεια. Αντιμετώπισε αποτελεσματικά το σοκ του κορωνοϊού και τις τουρκικές προκλήσεις. Αισθάνομαι υπερήφανος που συνεισέφερα στην προσπάθεια χάραξης μιας νέας ενεργειακής πολιτικής για τη χώρα, με φιλόδοξους στόχους και με καλές πρακτικές για όλη την Ευρώπη.

Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, τον υπουργό μας Κωστή Χατζηδάκη για την άψογη συνεργασία και τη φιλία του καθώς και τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του υπουργείου. Συνεργάστηκα εποικοδομητικά και έχτισα φιλίες με όλητην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και τους ευχαριστώ. Ευχαριστώτους συναδέλφους μου υπουργούς και τους βουλευτές που με στήριξαν σε δύσκολες αποφάσεις. Τέλος ένα ευχαριστώ στον Επίτροπο PaoloGentiloni και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής UrsulavonderLeyenπου με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους στη νέα μου θέση».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις