Πρόεδρος Κοινότητας Φούφα: Πλημμύρισαν τα χωράφια

Την εκτίμηση των γεωπόνωντου ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους από την καταιγίδα του περασμένου Σαββάτου που συνοδεύτηκε και με χαλαζόπτωση, αναμένουν  με αγωνία οι αγρότες-παραγωγοί του  Φούφα και της περιοχής του Μουρικίου Εορδαίας.

Από  την πρόσφατη έντονη βροχόπτωση, προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στα κηπευτικά, τις πατάτες, τα φασόλια, αλλά και τα δένδρα των παραγωγών της περιοχής και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φούφα Εορδαίας, Νίκος  Βόρσιας, «για μία ακόμη φορά, τα τελευταία 25 χρόνια, οι  αγρότες βλέπουν τα χωράφια τους να πλημμυρίζουν και να καταστρέφεται η παραγωγή τους».

 Ο  κ. Βόρσιας, ζητά άμεσα  έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με την εκβάθυνση του ποταμού και την τακτοποίηση-καθαρισμό των καναλιών, υποστηρίζοντας ότι  «η οριστική λύση που μπορεί να δώσει  προοπτική ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα  , αλλά και να αντιμετωπίσει  το πρόβλημα με τις πλημμύρες στις αγροτικές καλλιέργειες, είναι  η  δημιουργία ενός  φράγματος στην περιοχή».

Ο  Πρόεδρος του Φούφα Εορδαίας, κάνει λόγο μάλιστα για την αξιοποίηση 16.000 στρεμμάτων της περιοχής  και για την επιθυμία πολλών νέων να μείνουν στα χωριά και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, εφόσον υπάρχουν στοιχειωδώς, οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις