Αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα με τα ελάφια

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου για τα προβλήματα που δημιουργούν τα ελάφια στην περιοχή τους. Μόνο το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν περίπου δέκα τροχαία ατυχήματα με θύματα τα ελάφια που κατέρχονται στους οικισμούς προς αναζήτηση τροφής.

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και δεν υπάρχουν ποτίστρες εκεί που συχνάζουν αυτά αναγκάζονται να κατευθύνονται σε άλλες περιοχές και να περνούν ακόμη και από τους κεντρικούς δρόμους με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωπα με τους δεκάδες οδηγούς που διέρχονται αμέριμνοι και πριν προλάβουν να αντιδράσουν να τα χτυπούν κατά κανόνα θανάσιμα.

Σε ανάλογο τροχαίο ενεπλάκη και ο πρόεδρος της Κοινότητας Κατταβιάς Νικόλαος Ζαννετακης το αυτοκίνητο του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς όταν βρέθηκε απέναντι σε ελάφι που κινείτο στο οδόστρωμα. Το αυτοκίνητο έπεσε σε παρακείμενο χωράφι για να γλυτώσουν τη σύγκρουση οι επιβαίνοντες.

Την ίδια ώρα δασοφύλακες του Δασονομείου ΄Εμπωνας έσωσαν ελάφι που είχε παγιδευτεί για αρκετές ώρες σε δίκτυα ανάμεσα σε Άγιο Ισίδωρο – Έμπωνα.
Πρόκειται για τα ελάφια Dama –dama (πλατώνια) που τα τελευταία 10- 12 χρόνια έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά ξεπερνώντας ο πληθυσμός τους επίσημα τα 2000 αλλά ανεπίσημα κατά τους κατοίκους των περιοχών τα 15.000 .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις