Δήμος Εύβοιας: Eπίσκεψη γεωτεχνικών στους πληγέντες

Χθες 10-8-2020, Υπηρεσιακοί και Συνδικαλιστικοί Εκπρόσωποι των Γεωτεχνικών, επισκέφτηκαν το Δήμο Χαλκιδέων και το Δήμο Διλφύων-Μεσσαπίων, που επλήγησαν από την σφοδρή νεροποντή το Σαββατοκύριακο.

Παρόντες ήταν ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς κ. Ντίτωρας Νίκος, ο Δ/ντής Δασών Νομού Ευβοίας και Δασολόγοι του Δασαρχείου Χαλκίδας.

Επίσης Γεωτεχνικοί της ΔΑΟΚ Ευβοίας και Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ κ. Νίκος Κακαβάς με Μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ.

Στην περιοδεία που ακολούθησε αποτυπώθηκε η μεγάλη καταστροφή που έχει επέλθει.

Στη συνέχεια έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις τόσο στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που επισκέφτηκε την περιοχή την ίδια μέρα, στους Υπουργούς, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και στους Δημάρχους Χαλκιδέων, Διλφύων Μεσσαπίων, δηλώνοντας για το τι πρέπει να γίνει, ούτος ώστε να αποκατασταθούν σύντομα οι ζημιές, να αποζημιωθούν οι αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και να γίνουν τα απαραίτητα έργα Υποδομής, ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν οι τεράστιες ζημιές, οι καταστροφές των περιουσιών και να μην έχουμε ξανά θύματα όπως έγινε στην Εύβοια και πριν λίγο καιρό στην Μάντρα Αττικής.

Πιστεύουμε ότι, τόσο η Κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της Βουλής πρέπει να σκύψουν στις προτάσεις και στις θέσεις που έχουν εκφράσει οι Γεωτεχνικοί εδώ και χρόνια τόσο στην προστασία του Πρωτογενή Τομέα όσο και του Περιβάλλοντος και έχουν διαχρονικά δικαιωθεί, διότι η ανθρώπινη ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις