Συνάντηση Χατζηδάκη-Pyatt για τα ενεργειακά σχέδια
Χατζηδάκη-Pyatt ενεργειακά σχέδια

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος,Κωστή Χατζηδάκη και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt.\

Κατά τη συνάντηση υπήρξε συζήτηση για βασικά θέματα ενεργειακής πολιτικής. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  1. Η συνεργασία 3+1 (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και ΗΠΑ), καθώς και τρόποι εμπλουτισμού της ατζέντας. Ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε την συμπερίληψη των ΑΠΕ στο πεδίο συνεργασίας.
  2. Ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGB και η πορεία εκτέλεσης των έργων. Από την ελληνική πλευρά υπογραμμίσθηκε ακόμη μια φορά η γεωστρατηγική σημασία του αγωγού και η πρόθεση στενής συνεργασίας με τη Βουλγαρία και τους κατασκευαστές, προκειμένου το έργο να παραδοθεί χωρίς καθυστέρηση.
  3. Στον FSRU της Αλεξανδρούπολης. Τόσο ο Έλληνας υπουργός, όσο και ο Αμερικανός πρέσβης εκτίμησαν ότι αυτό το σημαντικό και για τις δυο πλευρές έργο εξελίσσεται πολύ καλά και ότι θα έχει θετική επίδραση τόσο στο γεωστρατηγικό όσο και στο ενεργειακό πεδίο.
  4. Έγινε επισκόπηση των αμερικανικών ενεργειακών επενδύσεων στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο και διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση.Αμερικανικές εταιρίες όπως η ΟΝΕΧ και η BlackSummit με τη βοήθεια της DFC (U.S. InternationalDevelopmentFinanceCorporation), η QuantumEnergyPartners,η NationalEnergy, η GeneralElectric, η Fortress, η Blink και η Teslaσυνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις