Καιρός: Λιγότερη ζέστη, ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη

Μετά από αρκετές ημέρες, υποχωρεί η υπερβολική ζέστη. Την Παρασκευή (04/09), με σύμμαχο τους ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη, η θερμοκρασία θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη Μακεδονία και στη Θράκη, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο.

Πέφτει η θερμοκρασία

Ο υδράργυρος θα πέσει, χαρίζοντας ανάσα... δροσιάς και έτσι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 32 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 20 έως 33 στη Δυτική Ελλάδα και στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 35, από 17 έως 33 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 21 έως 36 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

Το μελτέμι στα πελάγη διατηρείται και έτσι οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 5-6 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επίσης, οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί φτάνοντας πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ και, τοπικά, στο βόρεια τμήματα του πελάγους θα αγγίξουν ακόμα και τα 7.

Ηλιοφάνεια σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ και, τοπικά, μετά το μεσημέρι, στα ανατολικά θα αγγίξουν και τα 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι χαμηλότερη.

Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, αφού προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 3-4 μποφόρ και, πρόσκαιρα, τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα φτάσουν στα 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις