Οι Αμερικανοί αγρότες θα στηρίξουν και πάλι τον Τραμπ;

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εργαστεί σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες για να κρατήσει την προσοχή των ψηφοφόρων στις αμερικανικές πόλεις, τις οποίες περιγράφει ως βίαια, χαοτικά μέρη. Αυτή η στρατηγική εμποδίζει τους Αμερικανούς να βλέπουν πολύ προσεκτικά τι συμβαίνει σε περισσότερες αγροτικές περιοχές.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Αϊόβα έχουν αντιμετωπίσει μια σειρά καταστροφικών οπισθοδρόμησης, από τις εμπορικές εντάσεις με την Κίνα που έκοψαν τους αγρότες από μια βασική αγορά σε μια σειρά από καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα που έχουν πλημμυρίσει πόλεις, κατέστρεψαν καλλιέργειες και ανάγκασαν τους αγρότες σε πτώχευση. Και ενώ η διοίκηση του Trump απάντησε με ομοσπονδιακή βοήθεια, βοηθώντας τους αγρότες να ανταποκριθούν βραχυπρόθεσμα, δεν έχει κάνει λίγα για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα στον πυρήνα τους.

«Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι για όλους εμάς στην πολιτεία, ανεξάρτητα από το μέγεθός σας, ή αυτό που μεγαλώνετε, αυτές είναι πραγματικά δύσκολες στιγμές», λέει ο Matt Russell, ένας αγρότης της Αϊόβα που υποστηρίζει δράση για την κλιματική αλλαγή και έχει φιλοξενήσει δημοκρατικούς προεδρικούς υποψηφίους στο αγρόκτημά του.

Στην Αϊόβα και αλλού, πολλοί Αμερικανοί της υπαίθρου έχουν συγχωρήσει μέχρι τώρα τον Τραμπ για τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές του επηρέασαν τα προς το ζην, αλλά δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό θα διαρκέσει αυτή η επιεικία. Ο Τραμπ κέρδισε εύκολα το κράτος το 2016, κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, και αναμενόταν ευρέως να το κάνει ξανά φέτος. Ωστόσο, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν έναν αγώνα λαιμού-λαιμού μεταξύ του και του υποψηφίου των Δημοκρατικών Joe Biden. Πολλοί τοπικοί πολιτικοί παρατηρητές αναρωτιούνται εάν ο Πρόεδρος μπορεί τελικά να αισθάνεται τα αποτελέσματα μιας επιδεινούμενης κατάστασης στην αγροτική Αμερική.

Πολλοί αγρότες παραμένουν διστακτικοί να μιλήσουν για τον ανθρώπινο ρόλο στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά υπάρχει επίσης μια αυξανόμενη συζήτηση για το πώς οι αγρότες μπορούν να συμμετέχουν στην κλιματική λύση. Παρ 'όλα αυτά, σε όλα τα μέρη, υπάρχει μικρή συζήτηση ότι κάτι πρέπει να γίνει για να προστατευθεί από ακραίες καιρικές συνθήκες. Και ενώ ο Τραμπ έχει επαίνους από κρατικούς Ρεπουμπλικάνους αξιωματούχους, πολλοί αμφισβήτησαν την απόφασή του να μην εγκρίνει το πλήρες πακέτο βοήθειας που ζήτησαν οι τοπικοί αξιωματούχοι. Οι οικογένειες «έχασαν σπίτια και επιχειρήσεις και είδαν τις κοινότητές τους να αναποδογυρίζονται από τους ανέμους των τυφώνων», ανέφερε σε δήλωση ο εκπρόσωπος της Iowa, Abby Finkenauer, Δημοκρατικός. Η μερική έγκριση του Trump από τα ταμεία έκτακτης ανάγκης, πρόσθεσε, "πέφτει."

Οι εμπορικές εντάσεις έχουν επίσης πλήξει τους αγρότες. Μεγάλο μέρος της συγκομιδής καλαμποκιού και σόγιας της Αϊόβα εξάγεται συνήθως στην Κίνα. Όταν ο Τραμπ ξεκίνησε τον εμπορικό του πόλεμο, η Κίνα απέσυρε τις αγορές της, αφήνοντας τις αμερικανικές καλλιέργειες να σαπίσουν. Η διοίκηση προσέφερε πληρωμές για να βοηθήσει τους αγρότες να ανταποκριθούν και τον Ιανουάριο υπέγραψε μια συμφωνία με την Κίνα στην οποία η χώρα συμφώνησε να αγοράσει δισεκατομμύρια γεωργικά προϊόντα των ΗΠΑ ως μέρος μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας. Ωστόσο, οι αγορές δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί πλήρως, και οι αγρότες έχουν μείνει στο περιθώριο.

Thanks Trump, Farmers are really in it now and not in a good way

Το 2016, ο Τραμπ έτρεξε σε μια γεωργική πλατφόρμα φορολογικών περικοπών, ρυθμιστικών αλλαγών και υποστήριξης για την αιθανόλη καλαμποκιού. Τα δύο τρίτα των αγροτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Farm Futures έδωσαν στον πρόεδρο ένα «Α» ή «Β» για τον χειρισμό της γεωργίας και το 63% του έδωσε παρόμοια υψηλά σημάδια στην εξωτερική πολιτική. Σε μια έρευνα του Farm Futures τον Μάρτιο, το 76% συμφώνησε με τη δήλωση, «Τα τιμολόγια του προέδρου Τραμπ θα αξίζουν μακροπρόθεσμα.»

Το Ανανεώσιμο Πρότυπο Καυσίμου (RFS), το οποίο απαιτεί τα διυλιστήρια λαδιού να αναμιγνύουν λάδι με αιθανόλη κατά την παραγωγή αερίου στην αγορά της αντλίας. Η πολιτική προορίζεται εν μέρει ως σωτηρία για τους καλαμποκιού της Iowa, οι οποίοι πωλούν μεγάλο μέρος της συγκομιδής τους για να μετατραπούν σε αιθανόλη. Σε απάντηση στις πιέσεις των συμμάχων της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, η κυβέρνηση Τραμπ έχει αποδυναμώσει την επιβολή του κανόνα και έχει χορηγήσει εξαιρέσεις στα διυλιστήρια, ώστε να μην χρειάζεται να αγοράσουν αιθανόλη από το καλαμπόκι του αγρότη.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα περίεργο κομμάτι κανονισμού, αλλά για πολλούς αγρότες, είναι το κλειδί για την οικονομική βιωσιμότητα. «Η Iowa μπορεί να μείνει σε μια ισορροπία», έγραψε η Iowa Corn Growers Association και άλλες εμπορικές ομάδες σε μια επιστολή προς τον Trump στα τέλη του περασμένου μήνα, ζητώντας του να αλλάξει τη μελωδία του για την αιθανόλη.

Η Αϊόβα δεν είναι μόνη. Η Μινεσότα, το Οχάιο και το Ουισκόνσιν - όλες αυτές οι πολιτείες με μεγαλύτερη σημασία από την Αϊόβα στον καθορισμό του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών - κατατάσσονται στις δέκα πρώτες πολιτείες καλλιέργειας καλαμποκιού, και οι αγροτικές κοινότητές τους επωφελούνται ομοίως από το RFS.

Ο Μπάιντεν προσπάθησε να αξιοποιήσει την αίσθηση των ψηφοφόρων της υπαίθρου ότι ο Τραμπ τους άφησε πίσω. Το αγροτικό του σχέδιο χτυπά τις βασικές καταγγελίες από ψηφοφόρους που έχει συναντήσει στην αγροτική Αϊόβα, υπόσχοντας μια νέα εμπορική ατζέντα, υποστήριξη για αιθανόλη και ώθηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Δεν διαθέτουμε πλατφόρμα από την κυβέρνηση του Τραμπ γιατί απλώς θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που έκαναν», δήλωσε ο Ντάριν Βον Ρούντεν, πρόεδρος της Ένωσης αγροτών του Ουισκόνσιν σε μια εικονική στρογγυλή τράπεζα εκστρατείας του Μπάιντεν τον Αύγουστο. «Αυτό δεν ήταν καλό για την αγροτική Αμερική, όταν κοιτάζετε τον αριθμό των αγροτών που δεν έχουν δουλέψει».

Παρ 'όλα αυτά, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι πολλοί αγρότες θα παραμείνουν στον Τραμπ ανεξάρτητα, περίπου το 80% δήλωσε ότι ενέκρινε τον Πρόεδρο σε δημοσκόπηση του Ιουνίου. Για ορισμένα, άλλα ρυθμιστικά ζητήματα, όπως μια πολιτική της εποχής του Ομπάμα που ρυθμίζει πολλά ρεύματα στις αγροτικές κοινότητες, αρκούν για να τα διατηρήσουν στο Team GOP. Για άλλους, είναι τόσο απλό όσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που καταναλώνουν: το Fox News και το συντηρητικό ραδιόφωνο συχνά απεικονίζουν τον Πρόεδρο ότι δεν κάνει λάθος. Όμως, σε μια στενή κούρσα, η οποία αναμφίβολα θα αποφασιστεί σε μια χούφτα περιφερειών σε μια χούφτα κράτη, ακόμη και ένας μικρός αριθμός ατελειών, ή ακόμη και μόνο οι ψηφοφόροι που επιλέγουν να το ξεπεράσουν, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Οι αγρότες είναι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού των ΗΠΑ, αλλά οι απόψεις τους αντανακλούν συχνά. Ο Τραμπ κέρδισε την αγροτική ψήφο δύο προς ένα το 2016.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις