Συνάντηση Τσαυτάρη με το Δ.Σ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη με το Δ.Σ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής  Αθανάσιος Τσαυτάρης συναντήθηκε χθες, Δευτέρα 1 Απριλίου 2013, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που εκπροσωπεί βουλευτές ελληνικής καταγωγής σε 27 χώρες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Μελάς, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τις δράσεις που πραγματοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και την προστασία των ελληνικών γεωγραφικών ενδείξεων, καθώς και για την υποστήριξη που μπορούν να προσφέρουν οι βουλευτές ελληνικής καταγωγής σε αυτές τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διείσδυση των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων σε αγορές τρίτων χωρών (π.χ. ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά κ.ά).

Επίσης ο κ. Τσαυτάρης τόνισε την προτεραιότητα που αποδίδεται στην απλοποίηση των εξαγωγικών διαδικασιών αγροτικών προϊόντων (Συμμετοχή στο πρόγραμμα Single Window) και την προβολή της Ελληνικής και Μεσογειακής Διατροφής, γενικότερα, καθώς και τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ για στροφή στην εξωστρέφεια του τομέα και την ανάδειξη των υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων μας.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός, με εντατικοποίηση της ανταλλαγής πληροφοριών και ανάληψη πρωτοβουλιών για να καταστούν οι βουλευτές συνδετικός κρίκος μεταξύ των επιχειρηματιών της Ελλάδας και των χωρών στις οποίες εκλέγονται.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις