Θανατηφόρα νόσο χοίρου βρέθηκε στη Γερμανία
Θανατηφόρα νόσο χοίρου Γερμανία

Έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην ανατολική πολιτεία του Βρανδεμβούργου, δήλωσε η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόεκνερ την Πέμπτη σε ενημέρωση στο Βερολίνο. Ο ιός, ο οποίος σκοτώνει τους περισσότερους μολυσμένους χοίρους εντός 10 ημερών, αλλά δεν είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο, εντοπίστηκε στο πτώμα ενός αγριόχοιρου που βρέθηκε κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Διεξήχθησαν δοκιμές στο ινστιτούτο υγείας των ζώων της Γερμανίας και οι ευαίσθητες περιοχές θα περιοριστούν τώρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου, δήλωσε ο Kloeckner.

Ένας βασικός προμηθευτής της Κίνας, του μεγαλύτερου καταναλωτή, της Γερμανίας ενέτεινε τις προσπάθειες για να αποτρέψει την είσοδο της νόσου στη χώρα από τότε που εμφανίστηκε στη δυτική Πολωνία στα τέλη του περασμένου έτους. Αυτό περιελάμβανε εκπαίδευση σκύλων για να μυρίσουν νεκρό αγριογούρουνο, να αποθηκεύσει ηλεκτρικούς φράκτες κατά μήκος των ανατολικών συνόρων και να παροτρύνει τους οδηγούς να μην πετάξουν απορρίμματα ζαμπόν-σάντουιτς έξω από το παράθυρο. Η Ανατολική Ευρώπη έχει ασχοληθεί με τα κρούσματα της ASF για αρκετά χρόνια και το γειτονικό Βέλγιο έχει επίσης παρατηρήσει κρούσματα σε άγρια ​​ζώα από το 2018.

Η Γερμανία δημιουργεί φράχτη κατά της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Προσωρινή περίφραξη κοντά στον ποταμό Neisse κατά μήκος των συνόρων για την αποτροπή της διέλευσης των άγριων χοίρων από την Πολωνία στη Γερμανία. Φωτογράφος: Maja Hitij / Getty Images Europe
Η υπόθεση ASF στο Βρανδεμβούργο προκαλεί ένα ακόμη πλήγμα στη Γερμανία καθώς παλεύει με την πανδημία του κοροναϊού. Ένα εθνικό lockdown βύθισε την οικονομία στη χειρότερη ύφεση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η δραστηριότητα δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την κρίση μέχρι το τέλος του επόμενου έτους το νωρίτερο.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο χοιρινού κρέατος στη Γερμανία έκλεισε για ένα μήνα αυτό το καλοκαίρι μετά από περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους που έδειξαν θετικό αποτέλεσμα για το Covid-19, ενώ επιπλέον σφαγεία αντιμετώπισαν επίσης προσωρινό κλείσιμο από εστίες. Αυτή η παραγωγή διατηρείται κάτω από τα κανονικά επίπεδα και οι παραγωγοί κρέατος σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική είδαν παρόμοια προβλήματα καθώς τα σφαγεία έγιναν σημεία εστίασης για τον ιό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις