Επιστολή κτηνοτροφικών συλλόγων της Αν. Θράκης για τις αγοραπωλησίες γάλακτος

«Η διαχρονική πρακτική των ανοιχτών τιμών στις αγοραπωλησίες του γάλακτος συνεχίζεται και στις φετινές ‘διαπραγματεύσεις’ μεταξύ των παραγωγών και των μεταποιητών και εμπόρων. Φυσικά η λέξη ‘διαπραγματεύσεις’ είναι εντός εισαγωγικών, αφού ο αγοραστής του γάλακτος είναι αυτός που τελικά τιμολογεί το γάλα, με τις συμφωνίες στις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι προφορικές ή με γραπτά συμφωνητικά που αναφέρουν μονομερώς τις υποχρεώσεις του κτηνοτρόφου, ακόμα και με ποινικές ρήτρες και πάντα χωρίς την αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος», αναφέρεται σε επιστολή των κτηνοτροφικών συλλόγων Αν.Μ.Θ. προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Με δόλωμα την προκαταβολή για να μπορέσει ο κτηνοτρόφος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, δεσμεύεται η παραγωγή του και γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις μεταποιητών και εμπόρων.»

Όπως σημειώνουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Αν.Μ. Θράκης, «η πάταξη των ελληνοποιήσεων, η συλλογική οργάνωση της κτηνοτροφικής παραγωγής, η οργάνωση και λειτουργία των διεπαγγελματικών οργανώσεων, η μείωση του κόστους παραγωγής, συνδυαζόμενα και αδιαίρετα, μπορούν να αντιστρέψουν το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της πατρίδας μας σήμερα». Και καταλήγουν σημειώνοντας:

«Ζητάμε εκ νέου την άμεση νομοθετική σας παρέμβαση και την υλοποίηση των εξαγγελιών σας, έτσι ώστε αυτές να ισχύσουν στις συμφωνίες που γίνονται για την περίοδο 2020 / 2021.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις