Η Yara παίρνει κορυφαίο σκορ σε έκθεση βιωσιμότητας

Μια νέα έκθεση του The Governance Group εξετάζει τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβερνητικές (ESG) αναφορές των 100 μεγαλύτερων εταιρειών στο Χρηματιστήριο του Όσλο. Με το πρώτο βήμα προς την ενοποιημένη ετήσια αναφορά, η Yara παίρνει μια κοινή θέση.

Η έκθεση δεν εξετάζει τη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών μοντέλων των εταιρειών, αλλά την αναφορά τους σχετικά με τους δείκτες ESG. Ωστόσο, η Yara πιστεύει ότι η διαφάνεια στην αναφορά βιωσιμότητας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την οικοδόμηση βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων.

Στην εταιρεία, η λειτουργία χρηματοδότησης έχει ξεκινήσει τη διαδικασία λήψης μη χρηματοοικονομικών αναφορών σε ισότιμη βάση με τις χρηματοοικονομικές αναφορές. Αυτό το έργο παρακολουθείται στενά από το Διοικητικό Συμβούλιο μέσω της συνδυασμένης επιτροπής ελέγχου και βιωσιμότητας του Διοικητικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, στην ετήσια έκθεση για το 2019, ξεκινήσε το ταξίδι προς μια ολοκληρωμένη ετήσια έκθεση.

«Οι αξίες των μετόχων είναι ασφαλέστερες και η απόδοση θα βελτιωθεί όταν η ποικιλομορφία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η περιβαλλοντική εκτίμηση αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής και της διαχείρισης μιας εταιρείας.» λέει ο CFO Lars Røsæg.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις