Τραμπ: Δίνει άλλα 13 δισ. δολάρια σε αγρότες που πλήττονται από τη πανδημία

Ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε βοήθεια ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους αγρότες, οι οποίοι υπέφεραν οικονομικά από την πανδημία του κοροναϊού, κατά τη διάρκεια του ράλι του στο Ουισκόνσιν την Πέμπτη.

«Είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι κάνω ακόμα περισσότερα για να υποστηρίξω τους αγρότες του Ουισκόνσιν», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Mosinee, Wis.

«Από την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνησή μου δεσμεύει ένα επιπλέον - το ζητάτε εδώ και πολύ καιρό - 13 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουμε τους αγρότες να ανακάμψουν από τον ιό της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των απίστευτων γαλακτοκομικών προϊόντων του Ουισκόνσιν, των βακκίνιων και των ginseng, οι οποίοι τραυματίστηκαν άσχημα».

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο και τη διανομή της βοήθειας θα αποκαλυφθούν την Παρασκευή το πρωί, δήλωσε στους The New York Times, πρόσωπο που είναι στα σχέδια.

Η αναφερόμενη ενίσχυση για τους αγρότες έρχεται αφού το Υπουργείο Γεωργίας έδωσε 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε ενίσχυση τον Απρίλιο στο πλαίσιο του νόμου CARES. Η βοήθεια προοριζόταν για να βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού και μειωμένο εισόδημα λόγω παραγγελιών στο σπίτι για το κλείσιμο εστιατορίων, σύμφωνα με τους Times.

Η εκστρατεία του Τραμπ έχει δώσει προτεραιότητα και επικεντρώθηκε στη βοήθεια για τους αγρότες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς οι αγροτικές περιοχές κρατούν τους περισσότερους υποστηρικτές του.

Αρκετοί αγρότες αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες λόγω του εμπορικού πολέμου με την Κίνα.

Ο πρόεδρος απάντησε υποστηρίζοντας επιδοτήσεις 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όσους έχασαν τις επιχειρήσεις τους λόγω δασμών κατά τη διάρκεια του εμπορικού πολέμου, αν και η Κυβέρνηση του Γραφείου Ευθύνης είπε σε μια έκθεση αυτή την εβδομάδα ότι οι αγρότες σε νότια κράτη και μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις επωφελήθηκαν δυσανάλογα από τη χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις