Αγρότης υπέστη καρδιακή προσβολή και οι γείτονές του συγκόμισαν τη παραγωγή του

Ο Lane Unhjem βρισκόταν στη μέση της συγκομιδής του σιταριού και της κανόλα κοντά στο Crosby, Βόρεια Ντακότα, όταν η κομπίνα του έπιασε φωτιά.

Στο άγχος της εκδήλωσης, ο Unhjem υπέστη καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ωστόσο το αγρόκτημά του συγκομίζεται καθώς οι γείτονες, οι φίλοι και η οικογένειά τους δεν έχασαν χρόνο για να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της εργασίας.

Περίπου 60 αγρότες στην κομητεία Divide καθυστέρησαν τη συγκομιδή τους για να βοηθήσουν τους Unhjems, χρησιμοποιώντας όλο τον δικό τους εξοπλισμό.

«Μίλησα με δυο αγρότες, πήρα τον εξοπλισμό τους, και στη συνέχεια άλλοι άνθρωποι άρχισαν να τηλεφωνούν και είχαμε εξοπλισμό που προσφέρθηκε από όλο το μέρος του νομού, και τους εργαζομένους τους να πάνε μαζί του», δήλωσε η οικογενειακή φίλη Jenna Binde.

Η ομάδα χρησιμοποίησε 11 κομπίνες, 6 καρότσες και 15 ρυμουλκούμενα τρακτέρ για να ολοκληρώσει τη συγκομιδή σιταριού και κανόλα του αγροκτήματος Unhjem's Durum.

Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της κοινότητας, συνέλεξαν 1.000 στρέμματα σε επτά ώρες.

Εκείνοι που βοήθησαν λένε ότι το να αφήσεις τις καλλιέργειες του Unhjem να μην καλλιεργηθούν θα ήταν μεγάλη απώλεια για την οικογένεια και η βοήθεια ήταν απλώς κοινή λογική.

«Όλοι ξέρουν τους Unhjems, και είναι καλοί άνθρωποι και καλοί στην κοινότητα, και είναι επίσης το είδος του τρόπου ζωής της γεωργίας. Βοηθάς τον γείτονά σου όταν το χρειάζεται και δεν περιμένεις τίποτα σε αντάλλαγμα», είπε ένας γείτονας στον KFYR.

Αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Minot, ο Lane Unhjem βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, αλλά η οικογένειά του λέει ότι έχει μπροστά του έναν μακρύ δρόμο ανάρρωσης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις