Στο έλεος της τύχης τους οι αγρότες Πιτσιλιάς
Αγρότες

Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι αγρότες της περιοχής Πιτσιλιάς, καθώς το Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Πιτσιλιάς φυτοζωεί, αφού είναι εντελώς υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητές του. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι αγρότες, με αποτέλεσμα να μην έχουν δεχθεί επισκέψεις από τους λειτουργούς, ούτε να τυγχάνουν της απαραίτητης στήριξης. Κραυγή αγωνίας εκφράζεται και από το αρμόδιο Τμήμα Γεωργίας, το οποίο είναι υποστελεχωμένο σε τραγικά υψηλό ποσοστό, με τους εναπομείναντες λειτουργούς να υπερβάλλουν εαυτόν.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Γεωργίας αρκούνται στην εξαγγελία νέων στρατηγικών, ενώ φορτώνουν το Τμήμα διαρκώς με νέες αρμοδιότητες. Φτάνοντας στο απροχώρητο, οι κοινοτάρχες της περιοχής έστειλαν επιστολή στον Υπουργό Γεωργίας, υποδεικνύοντας πως «παρά την κατ’ επανάληψη εξαγγελία από την κυβέρνηση, της εφαρμογής στρατηγικής ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων από τον Ιούνιο του 2019, καθώς και τις ανακοινώσεις από τον ίδιο τον υπουργό από τον Γενάρη του 2019 όσον αφορά την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Παρέμβασης “Καινοτομική Προσέγγιση σε Γεωργία και Κτηνοτροφία στην περιοχή Τροόδους”, τα γεγονότα δυστυχώς καταδεικνύουν μια διάσταση λόγων και έργων» Με την επιστολή τους καταθέτουν τις έντονες ανησυχίες και προβληματισμούς τους, αφού το γραφείο αποτελεί τον απαραίτητο μηχανισμό εφαρμογής υποστήριξης και παρακολούθησης της αναβάθμισης και ανάδειξης της ανταγωνιστικότητας σε τομείς της γεωργίας και της ορεινής οικονομίας.

Καταλήγουν αναφέροντας ότι απαιτούν να δουν κινητοποίηση προς την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και ότι δεν αποδέχονται άλλες διαβουλεύσεις και άλλες μελέτες. Από την πλευρά της η διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας, Ανδρούλα Γεωργίου, υπέδειξε ότι το πρόβλημα αφορά όλους τους τομείς, αφού τα τελευταία χρόνια δόθηκαν στο τμήμα οι αρμοδιότητες του ΟΓΑ, του Οργανισμού Γάλακτος, του Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων κ.α., χωρίς να υπάρξει η ανάλογη μεταφορά προσωπικού.

, σημείωσε ότι το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 50%. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ζητά ξεπάγωμα θέσεων ο Υπουργός Γεωργίας, αλλά ο Υπ. Οικονομικών να αρνείται, υποδεικνύοντας ότι μια είναι η κυβέρνηση και πως πρόκειται ξεκάθαρα για θέμα προτεραιοτήτων. Πρόσθεσε ότι από την 1η Νοεμβρίου θα προστεθεί ένας λειτουργός στο συγκεκριμένο γραφείο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς, σημείωσε ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου και εκεί θα ασκηθούν οι πιέσεις για αύξηση των θέσεων. Υπέδειξε με τη σειρά του ότι η κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη και πως δεν μπορεί να συνεχιστεί, αφού είναι εις βάρος όλων των αγροτών

ΠΗΓΗ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις