ISF: Συμμετέχει στη Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα Συστήματα Τροφίμων του 2021

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σπόρων (ISF) είναι στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχει στην προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής των Συστημάτων Τροφίμων του ΟΗΕ του 2021 υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres. Αυτή η σημαντική εκδήλωση πολλών ενδιαφερομένων θα παρέχει μια πλατφόρμα για φιλόδοξες νέες δράσεις, καινοτόμες λύσεις και σχέδια για τη μετατροπή των συστημάτων τροφίμων και την αξιοποίηση αυτών των αλλαγών ώστε να επιτευχθεί πρόοδος σε όλα τα SDG.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Γενικός Γραμματέας του ISF Michael Keller συμμετείχε σε μια συνάντηση διαβούλευσης στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προετοιμασιών για τη Σύνοδο Κορυφής. «Εμείς στον τομέα των σπόρων εκμεταλλευόμαστε αυτήν την ευκαιρία για να πυροδοτήσουμε διάλογο και συλλογικές δράσεις που θα υποστηρίξουν μετασχηματισμούς και συστημικές αλλαγές που απαιτούνται για ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων», δήλωσε ο Keller.

«Η τρέχουσα κρίση στην υγεία μας διδάσκει ότι οι ενωμένες προσπάθειες όλων των παραγόντων στο σύστημα τροφίμων είναι το κλειδί για την πρόληψη μιας παγκόσμιας κρίσης επισιτιστικής ασφάλειας και αυτή η συνεργασία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο περιεκτική», πρόσθεσε.

Μετά την πρώτη διαβούλευση με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα πολλών ενώσεων, όπου η ISF παρείχε συνεισφορές στον τομέα των σπόρων προς σπορά στην αλυσίδα αξίας τροφίμων, θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση σε επίπεδο CEO με εκπροσώπους του τομέα σπόρων στις 15-16 Σεπτεμβρίου 2020. να συμμετάσχουν εσωτερικά και εξωτερικά τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις