Αλ. Μεϊκόπουλος: «Καθοριστική η ταχύτητα στην καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες του Αλμυρού

Κρίσιμη και καθοριστική είναι η ταχύτητα στην πλήρη καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες που καταστράφηκαν, υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη σημερινή του επίσκεψη στην περιοχή του Αλμυρού.

Όπως είπε, πρέπει ο ΕΛΓΑ, με κλιμάκια, να μεταβεί άμεσα στην περιοχή για έλεγχο και να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις με την προκαταβολή των επιδοτήσεων, ώστε να κερδηθεί χρόνος, αλλά και να καλυφθούν οι αγρότες για το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι της ζημιάς.

Πρέπει επίσης, να γίνει ενεργοποίηση του άρ. 18 παρ. 2 του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ξεκινήσει γενικευμένη εκτίμηση, και όχι εξατομικευμένη, προκειμένου να έχουμε αμεσότερα γνώση του οικονομικού μεγέθους της ζημιάς στις καλλιέργειες και άρα να γίνει γρηγορότερα η απονομή των αποζημιώσεων.

Ο βουλευτής βρέθηκε στον Αλμυρό με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο μετέχει, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος, κ. Αραχωβίτης.  Μετέβησαν στο Χολόρεμα, το Αργιλοχώρι, το Μαυρόλοφο, και άλλα σημεία, και πραγματοποίησαν αυτοψία και καταγραφή της εικόνας στις πληγείσες περιοχές, ενώ νωρίτερα συμμετείχε και στη σύσκεψη ενημέρωσης που έγινε στο Δημαρχείο Αλμυρού.

Δείτε επίσης