ΠΕΝΑ: Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για τις καταστροφές του Ιανού
ΠΕΝΑ: Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι οι αγρότες βρίσκονται στο έλεος του καιρού, και ότι η κλιματική αλλαγή είναι ήδη επιζήμια για τους αγρότες.

Όμως οι αγρότες έχουν ευθύνη για τις επιλογές τους και πρέπει να σκέφτονται πέρα από το βραχυπρόθεσμο όφελος. Η επιλογή πολλών να πληρώσουν μειωμένο ασφάλιστρο ΕΛΓΑ κατά 20% τους φέρνει τώρα αντιμέτωπους με τις μειωμένες αποζημιώσεις έναντι της συμφοράς που τους βρήκε με τον ΙΑΝΟ και την ολοσχερή καταστροφή των καλλιεργειών και των εκτροφών στη Θεσσαλία και στις άλλες περιοχές της χώρας.

Η ευαισθησία της κυβέρνησης είναι αποδεδειγμένη και αναμένεται να εκφραστεί για μια ακόμα φορά καταβάλλοντας πλήρεις αποζημιώσεις ακόμα και σε εκείνους τους αγρότες που έχουν καταβάλλει μειωμένο ασφάλιστρο, με αυτόματη όμως κράτηση του πρόσθετου ασφάλιστρου από την καταβλητέα αποζημίωση.

Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και τα φαινόμενα πρωτοφανή, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών στηρίζει τις πρωτοβουλίες για πλήρεις αποζημιώσεις και καλεί τους αγρότες να σταματήσουν να είναι «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι», και να σκέφτονται το μέλλον τους πέρα από την επόμενη ημέρα.

Η ασφάλιση υπάρχει διότι είναι αναγκαία στις δύσκολες εποχές!

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις