Το πόρισμα απο τη συνάντηση ΥΠΕΝ – ΤΕΕ για τα αυθαίρετα

«Παράθυρο» για όσους προσπαθούν… εις μάτην να ολοκληρώσουν τις τελευταίες ημέρες την υποβολή δήλωσης αυθαιρέτου στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ αφήνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε συνάντηση που έγινε σήμερα το πρωί ανάμεσα στην διοικούσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και την ηγεσία του υπουργείου, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δεν απέκλεισε να επιτραπεί για λίγες ημέρες να επιτραπεί στις αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί να προστεθεί η πληρωμή του παραβόλου, ώστε να ολοκληρωθεί η υπαγωγή. Οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις σχετικά με το ζήτημα αυτό θα υπάρξουν αύριο από το υπουργείο.

Ο κ. Χατζηδάκης απέκλεισε για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο να δοθεί κανονική παράταση στη ρύθμιση. Στις πιέσεις της διοικούσας του ΤΕΕ, αναφορικά με τις δυσκολία υπαγωγής ορισμένων συγκεκριμένων κατηγοριών αυθαιρέτων, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τις κατηγορίες αυτές από το ΤΕΕ, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί με νομοθετική ρύθμιση η συνέχιση της δυνατότητας νομιμοποίησης για κάποιες εξ αυτών. Ωστόσο και αυτό παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς ο κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά να δεσμευτεί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις