Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης: Ενισχύει με 2,1 εκ. ευρώ τοπικές επιχειρήσεις του Έβρου μέσω του προγράμματος LEADER
Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης LEADER

Το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER, διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων του Έβρου και ειδικότερα για την πραγματοποίηση έργων ιδιωτικού χαρακτήρα σε αγροτικές περιοχές των δήμων Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Πρόκειται για μία δράση ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων, με στόχο την τοπική ανάπτυξη στις συγκεκριμένες περιοχές, που αφορούν στη μεταποίηση και στην εμπορία γεωργικών προϊόντων (ελαιοτριβεία, τυροκομεία, οινοποιεία, παγωτοποιεία κ.ά.), στον τουρισμό (ξενοδοχεία, επιπλωμένα δωμάτια κ.ά.) και στον τομέα παροχής υπηρεσιών (όπως άθληση και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων).

Σημειώνεται πως η Π.Α.Μ.Θ. θα διαθέσει τους πόρους ύψους 2.101.780 ευρώ στη Δημοσυνεταιριστική «Έβρος» Α.Ε. και συνολικά θα ενισχυθούν 20 ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες, μαζί με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, φτάνουν τα 3.805.850 ευρώ.

Με αφορμή την έγκριση της χρηματοδότησης, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος επισκέφθηκε τα γραφεία της Δημοσυνεταιριστικής «Έβρος» Α.Ε. στον Προβατώνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου κ. Βασίλη Δελησταμάτη και είχε ενημέρωση για τις επενδύσεις που θα ενισχυθούν από τον Πρόεδρο της εταιρείας, Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο και το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Βαγγέλη Καζάκη.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις