Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας: Οι αγρότες πρέπει να βγουν στους δρόμους

Στο στούντιο της apela.gr βρέθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, Κώστας Καλαϊτζής, ο οποίος συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Φωτεινή Μακεδονοπούλου για μια πλειάδα θεμάτων, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας εκπομπής του Super TV, που έχει επίκεντρο τη Λακωνία και μεταδίδεται ζωντανά από τη Σπάρτη.

Αρχικά ο κ. Καλαϊτζής αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη στη Λακωνία και στην εσπερίδα για την αγροτική ανάπτυξη στον Μυστρά όπου ήταν κεντρικός ομιλητής, χαρακτηρίζοντας «άστοχη» τη δήλωσή του περί «κομμουνιστών αγροτών» για τη διαδήλωση που λάμβανε χώρα την ίδια ώρα στην πλατεία του χωριού. «Και οι κομμουνιστές είναι αγρότες και δεν είμαστε μόνο κομμουνιστές. Ήταν αρκετοί αγρότες και από άλλους χώρους», σημείωσε ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας και στη συνέχεια γνωστοποίησε τα αιτήματα που κατέθεσαν στον υπουργό.

Αναφερόμενος στην ελαιοκομική περίοδο ο κ. Καλαϊτζής τόνισε πως «θα είναι πολύ δύσκολη γιατί θα είναι η παραγωγή μειωμένη» και πρόσθεσε πως «θα ήθελα να περιμένουμε για αυτά τα 126 εκατ. ευρώ που μας ανακοίνωσε ο υπουργός. Να δούμε ποιοι θα τα πάρουν και πότε. Και αν θα τα πάρουν». Ακολούθως, μίλησε για τις αποζημιώσεις ζητώντας να είναι άμεσες και στο 100% της ζημιάς. «Τα λεφτά που ζητάμε δεν βγαίνουν από κάποιο παντελόνι κάποιου υπουργού ή κάποιου πρωθυπουργού. Είναι λεφτά που έχει πληρώσει και πληρώνει ο ελληνικός λαός. Ζητάμε αυτά τα λεφτά όταν χρειάζεται να επιστρέφουν μέσω βοήθειας στους παραγωγούς», σημείωσε.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, αναφέρθηκε στις λαϊκές αγορές και στις τιμές, στον καταρροϊκό πυρετό κ.ά. ενώ στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τους αγροτοκτηνοτρόφους τόνισε τα εξής: «Θα ήθελα να τους πω πως ό,τι κερδίζεται, κερδίζεται μόνο με αγώνες. Το έχει δείξει η ιστορία από πολύ παλιά. Κανείς δεν θα τους χαρίσει τίποτα. Όσο και να φωνάξουν στο καφενείο τον μόνο που μπορεί να ενοχλήσουν είναι τον διπλανό τους. Να φτιάξουν ακόμα και στο πιο μικρό χωριό αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους και να βγουν στους δρόμους να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Από αύριο το πρωί δεν μας περισσεύει ούτε ώρα».


Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις