Προσεχώς στην ολομέλεια: ψηφιακές υπηρεσίες, αγροτική πολιτική, COVID-19, Λευκορωσία
ΕΚ Αγροτική Πολιτική COVID-19

Κανόνες για τους παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών και την τεχνητή νοημοσύνη

Οι ψηφιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών πλατφορμών και αγορών, είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Οι ευρωβουλευτές ζητούν μια νέα δέσμη μέτρων νομοθετικής πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες, γνωστής ως Digital Services Act (DSA), ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και της ιδιωτικής ζωής. Οι ευρωβουλευτές απορρίπτουν μια ενιαία προσέγγιση για όλες τις περιπτώσεις και επιμένουν πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στις μεγάλες πλατφόρμες, ενώ θα πρέπει να επιτρέπεται στις μικρές να αναπτυχθούν. Η ολομέλεια αναμένεται να ψηφίσει τρεις εκθέσεις για να παρουσιάσει τις προτεραιότητές της.Οι ευρωβουλευτές θα εστιάσουν, επίσης, στους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ μπορεί να ρυθμίσει την τεχνητή νοημοσύνη για την ενίσχυση της καινοτομίας, των δεοντολογικών προτύπων και της εμπιστοσύνης στην τεχνολογία.

Το μέλλον της αγροτικής πολιτικής

Η αγροτική πολιτική της ΕΕ πρέπει να είναι πιο βιώσιμη, ανθεκτική και ευέλικτη, ώστε να μπορεί να παρέχει ασφαλή τρόφιμα σε όλους τους Ευρωπαίους. Πρέπει επίσης να προσαρμοστεί καλύτερα στις ανάγκες κάθε κράτους μέλους. Οι ευρωβουλευτές θα τοποθετηθούν σχετικά με τη μεταρρύθμιση της κοινής αγροτικής πολιτικής.

COVID-19

Το Κοινοβούλιο θέλει να διασφαλίσει πως σε περίπτωση μελλοντικών εγκλεισμών, κάθε μαθητής στην ΕΕ θα έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση. Οι ευρωβουλευτές προτίθενται να ζητήσουν την κατάρτιση ενός επείγοντος σχεδίου από την Επιτροπή. Πρόκεται επίσης να συζητήσουν για την προστασία της εργασιακής απασχόλησης και του εισοδήματος και τους τρόπους υποστήριξης των νέων στην εύρεση εργασίας εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Αποψίλωση των δασών

Από το 1990, 1,3 εκατ. τετραγωνικά χιλόμετρα δασών έχουν χαθεί παγκοσμίως - μια έκταση μεγαλύτερη από τη Νότια Αφρική. Οι ευρωβουλευτές ζητούν δεσμευτικούς κανόνες για να δοθεί τέλος στην αποψίλωση δασών στην ΕΕ .Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν εάν τα προϊόντα που αγοράζουν συμβάλλουν στην αποψίλωση των δασών.

Βραβείο Ζαχάρωφ

Η πολιτική ηγεσία του Κοινοβουλίου - η διάσκεψη των προέδρων - θα επιλέξει, την Πέμπτη, τον νικητή του βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης 2020. Οι φιναλίστ είναι η δημοκρατική αντιπολίτευση στη Λευκορωσία, οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές της Ονδούρας και ο αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης.

Πρόσθετα θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση των σχέσεων της ΕΕ με τη Λευκορωσίακαταθέτοντας εκ νέου το ψήφισμα της ολομέλειας του Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Τσαρλς Μισέλ, παρουσιάζει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 15-16, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου και η αντιμετώπιση του COVID-19.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει, την Τρίτη, το πρόγραμμα εργασιών για το 2021, εστιάζοντας στην ανάκαμψη από την κρίση του COVID-19, την πράσινη οικονομία και την ψηφιοποίηση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις