Η Γερμανία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο στη Μ. Βρετανία σε σύγκριση με την Ελλάδα

Σύμφωνα με την έγκυρη και πολύ κατατοπιστική ανάλυση της αγοράς του Ηνωμένου Βασίλειου από την κα Γεωργία Βελέντζα της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο η Γερμανία εξήγαγε πέρυσι περισσότερο ελαιόλαδο στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με τη χώρα μας, και συγκεκριμένα εξήγαγε 1,6 χιλ τόνους ελαιολάδου, αξίας 4,7 εκ στερλινών, έναντι αντίστοιχα 1,3 χιλ τν και 4,5 εκ στερλινών της Ελλάδας.

Θα πει κάποιος ότι από τη στιγμή που στην αγορά της Βρετανίας κυριαρχούν Ισπανία (με 67,1%) και Ιταλία (με 22,5%), τα υπολείμματα που μοιράζονται όλοι οι υπόλοιποι μαζί, μικρή σημασία έχουν. Αλλά να έχει η Γερμανία μερίδιο 2,3%, το Βέλγιο 2,2%, η ελαιοπαραγωγός των 4-5.000 τόνων Γαλλία 2,5% και η Ελλάδα μόλις 1,9%, δεν παύει να αποτελεί όνειδος.

Κάποιοι, σίγουρα προσπάθησαν και προσπαθούν για το καλύτερο. Δεν ξέρω τι και ποιός φταίει αλλά κάτι -ή μάλλον πολλά πράγματα- πάνε στραβά. Κι ούτε είναι (μόνο) θέμα χρημάτων, άλλωστε πριν λίγα χρόνια ο ΣΕΒΙΤΕΛ είχε πάρει ένα τριετές πρόγραμμα προώθησης σε 6 χώρες, μεταξύ των οποίων σε Γερμανία και Ην. Βασίλειο, ύψους 5.181.158 €. Σε ανάλογες περιπτώσεις κραυγαλέων αποτυχιών ένας Γιαπωνέζος μάνατζερ ίσως θα είχε κάνει χαρακίρι, ο Βορειοκορεάτης Κιμ  ζήτησε δημοσίως με δάκρυα -υποκριτικά ή αληθινά- συγγνώμη, ένας Δανός ή Ιρλανδός υπουργός θα είχε ανασχηματιστεί,  μόνο εδώ, στη χώρα μας κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες του και να προτείνει κάτι διαφορετικό εκτός από το να διατηρήσει τα προνόμιά του.

Πηγή: olivenews.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις