Να τηρηθούν αυστηρά οι ημερομηνίες έναρξης της συγκομιδής ελαιοκάρπου
Ελαιόκαρπός

Να μην μαζεύουν ελαιόκαρπο στις περιοχές Κριτσάς, Κρούστα, Λακωνίων, Καλού Χωριού και Πρίνας, πριν τις προβλεπόμενες ημερομηνίες έναρξης της συγκομιδής, ζητά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου από τους αγρότες.Όπως αναφέρει η συγκομιδή δεν επιτρέπεται να ξεκινήσει, λόγω του προτελευταίου διενεργηθέντος ψεκασμού, πριν από τις 30 Οκτωβρίου στις περιοχές Κριτσάς, Κρούστα και Λακωνίων, και τις 5 Νοεμβρίου στις περιοχές Καλού Χωριού και Πρίνας.

Στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου ισχύει η προθεσμία πριν από τις 24 Οκτωβρίου. Επειδή όμως είναι σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκε κατά περίπτωση ο τελευταίος ψεκασμός, θα πρέπει να συνυπολογιστεί η προθεσμία των 14 ημερών που απαιτούνται από αυτόν.

Επομένως, μπορεί να ξεκινήσει η συγκομιδή μόνο σε όσα ελαιοκτήματα έχουν παρέλθει οι παραπάνω προθεσμίες από τον προτελευταίο ψεκασμό και σε όσα έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν.

Υπενθυμίζουμε – αναφέρεται – ότι γίνονται δειγματοληψίες για την ύπαρξη υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις