Νέο Επενδυτή για το εργοστάσιο Ζαχάρεως στη Νέα Ορεστιάδα, ζητούν οι τευτλοπαραγωγοί Θράκης
ΕΒΖ

«Για παραγωγή ζάχαρης πήγαιναν οι τευτλοπαραγωγοί της Ροδόπης και του Έβρου, το 2019 και το 2020 αλλά τους περίμενε ένα πικρό τέλος,» δηλώνει  ο γραμματέας τευτλοπαραγωγών, Έβρου –Ροδόπης, Πρόδρομος Προϊκάκης.
«Μετά τα προβλήματα, που σημειώθηκαν με τις αδιάθετες ποσότητες της παραγωγής του 2019 και τις βιαστικές διαδικασίες της κυβέρνησης της ΝΔ, χωρίς να ερωτηθούν οι παραγωγοί, που μιλούν για άγαρμπες κυβερνητικές κινήσεις και ενώ παράλληλα δεν δόθηκε χρόνος στον επενδυτή να συντηρήσει τις εγκαταστάσεις, οι αδιάθετες ποσότητες πήγαν για βιοαέριο και ζωοτροφές.
Αυτό σημαίνει πως οι τευτλοπαραγωγοί δεν θα πληρωθούν για το προϊόν της ζάχαρης, αλλά πολύ λιγότερο…
Για τη φετινή παραγωγή και παρά το γεγονός, ότι ο επενδυτής είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον  για το εργοστάσιο των Σερρών και της Λάρισας για παραγωγή ζάχαρης και πάλι δεν μπόρεσαν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στα εργοστάσια, λόγω κορονοϊού.
Τι θα γίνει και πάλι με την φετινή παραγωγή; Πάλι θα διατεθεί για βιοαέριο, γεγονός που σημαίνει, πως και πάλι δεν θα πληρωθούμε για το προϊόν της ζάχαρης, όπως είχαμε συμφωνήσει; Τι θα γίνει με την τευτλοκαλλιέργεια και ποιο γρίφο θα έχουμε να λύσουμε για την επόμενη χρονιά; Τι θα γίνει με το εργοστάσιο της Νέας Ορεστιάδας; Θα το αφήσουν να σαπίζει έτσι; Μήπως θα έπρεπε να ισχύσουν άλλα κριτήρια και άλλα κίνητρα και να αναζητήσουμε έναν ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, ο οποίος θα τηρήσει το λόγο του και θα αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις; Θράκη είναι εδώ, σύνορα κρατάμε μας λένε, αλλά δεν το αποδεικνύουν στην πράξη. Ας μας απαντήσουν ΟΛΟΙ, Κυβέρνηση, Βουλευτές, Αυτοδιοίκηση, ως πότε θα σαπίζει το εργοστάσιο της Νέας Ορεστιάδας;», τονίζει ο κ. Προϊκάκης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις