100ή επέτειος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
100ή επέτειος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Με το βλέμμα στραμμένο στην δεύτερη εκατονταετηρίδα, τα 15 Ακαδημαϊκά Τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προετοιμάζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην ψηφιακή εποχή και επικεντρώνουν την προσοχή τους στο μετασχηματισμό της αγροδιατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή γεωργικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Μάλιστα, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου προσχώρησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για να γιορτάσει την 100η επέτειό του διοργανώνοντας ένα προηγμένο ψηφιακό μάθημα για τον έλεγχο της υγιεινής και τη διαχείριση της ποιότητας στη βιομηχανία επιτραπέζιων ελιών με την τηλεδιάσκεψη να λαμβάνει χώρα από 20 έως 23 Οκτωβρίου. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τόσο ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΔΟΕ, Abdellatif Ghedira, όσο και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Σπυρίδων Κίντζιος. Στις εισαγωγικές τους ομιλίες, τόνισαν τη σημασία του μαθήματος για τους τεχνικούς και τους επαγγελματίες που συμμετείχαν από την Αλγερία, την Κροατία, την Ελλάδα, το Ιράν, την Ιταλία, την Ιορδανία, τη Λετονία, το Μαρόκο, την Τυνησία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον τομέα από τη ΔΟΕ και την Ελλάδα μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως επεξεργασία επιτραπέζιων ελιών, διαχείριση ποιότητας, ασφάλεια, πρότυπα υγιεινής, μικροβιολογικά κριτήρια και αισθητηριακή αξιολόγηση.

Ο διευθυντής του μαθήματος Ευστάθιος Ζ. Παναγκού και ο επικεφαλής της Μονάδας Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Ελαιολάδου, της ΔΟΕ Abdelkrim Adi έκλεισαν μαζί το μάθημα.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις