Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση 6,6 Ρίχτερ στη Σάμο

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν 6,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε 19 χλμ βορειοδυτικά της Σάμου. Το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χλμ.

Σημειώνεται πως ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός και στην Αθήνα αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σάμου με ορθοπαιδικά τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διατρέχουν κίνδυνο. Την ίδια ώρα, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί τα νοσοκομεία και στη Χίο και την Ικαρία.

Ζημιές προκάλεσε το τσουνάμι που σηκώθηκε μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου. Σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματικού του λιμενικού από το Λιμεναρχείο Σάμου στο Έθνος, λίγα λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση, σηκώθηκε τσουνάμι περίπου ενός μέτρου που πέρασε μέσα στα σπίτια και στα καταστήματα στο λιμάνι.

Στην Τουρκία έγινε αισθητός ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Σάμο και όπως φαίνεται εκεί υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές. Kάτοικοι από τη Σμύρνη ανέβασαν βίντεο και φωτογραφίες από τον σεισμό, που καταγράφουν τις μεγάλες καταστροφές στην πόλη. Πολυκατοικές έχουν καταρρεύσει μέσα στην πόλη, ενώ ο κόσμος έχει βγει πανικόβλητος στους δρόμους, καθώς εκφράζονται και φόβοι για θύματα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις