Τεράστιες οι καταστροφές στην Κρήτη

Τεράστιες οι καταστροφές στην Κρήτη από την τελευταία κακοκαιρία. Μιλώντας ο δήμαρχος Οροπεδίου για τις ζημιές δήλωσε τηλεφωνικά στην ΕΡΤ “Ο δρόμος από Κράσι προς Οροπέδιο είναι σε άθλια κατάσταση, είναι μη ασφαλής. Πρέπει να έρθουν πραγματογνώμονες προκειμένου να γίνει μία εκτίμηση. Κρέμονται βράχια και δέντρα, με λίγο νερό ακόμα υπάρχει κίνδυνος να σκοτωθεί κόσμος. Μέσα στον κάμπο έχουμε ακόμα νερό, έχουμε ποιμνιοστάσια που είναι εγκλωβισμένα κι έχουμε στείλει συνεργεία για να τους απεγκλωβίσουν» καταλήγει.

Μεγάλες απώλειες καταγράφονται στο ζωικό κεφάλαιο, τις καλλιέργειες, ενώ μεγάλες καταστροφές υπέστη και το αγροτικό οδικό δίκτυο. Τα δύσκολα δεν πέρασαν σύμφωνα με το Δήμαρχο Χερσονήσου Ο κ. Σέγκος και οι συνεργάτες του αναμένουν τον δεύτερο… γύρο από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. “Αύριο το βράδυ έχουμε κι άλλη κακοκαιρία, η οποία έρχεται προς τα εμάς εδώ και προς το Οροπέδιο και περιμένουμε να περάσει κι αυτή για να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί οι ζημιές είναι πάρα πάρα πολλές, δυστυχώς!”.

Για τεράστια οικονομική ζημιά μιλούν οι παραγωγοί και αγωνιούν καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά τους. Έξι ποιμνιοστάσια που ήταν αποκλεισμένα από τα νερά μπόρεσαν να απελευθερωθούν τις τελευταίες ώρες ενώ το κύμα της κακοκαιρίας έπληξε εκτός από τον πρώην δήμο Καστελλίου και την περιοχή του Θραψανού. Τα χωριά που χτύπησε περισσότερο το κύμα κακοκαιρίας είναι ο Λύτος( Ξυδάς), Ασκοί, Αμαργιανό και Κασταμονίτσα σε ότι αφορά το βόρειο τμήμα του πρώην δήμου Καστελίου ενώ στα πεδινά τον Αρχάγγελο, όπου  έβγαλαν τα πλημμυρισμένα νερά από 18 σπίτια του χωριού, το Καρδουλιανό και το Σκλαβελοχώρι.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις