Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θετικός στον κορονοϊό – Νοσηλεύεται προληπτικά σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ήπια συμπτώματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, μεταφέρθηκε προληπτικά σε κλίνη ΜΕΘ.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά από αρκετά αρνητικά τεστ. Ο ίδιος στέλνει μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο λέγοντας πως «Με πίστη στο Θεό, θα νικήσουμε». Σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος είναι 82 ετών και νοσηλεύεται στον 10ο όροφο του νοσοκομείου καθώς παρουσίασε χθες βράδυ πυρετό ο οποίος ωστόσο δεν ήταν υψηλός. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ant1 τον Αρχιεπίσκοπο είδαν ο κ.  Τσιόδρας και η κα. Κοτανίδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο. Διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Όπως αναφέρει ο Χάρης Κονιδάρης, εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκοπής, στο μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος κάνει έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Σημειώνεται ότι στις 11 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος και όλοι οι μητροπολίτες τέθηκαν σε καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταξύ των Ιεραρχών. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχουν νοσήσει αρκετοί ιεράρχες της Εκκλησίας.

Θετικοί στον κορονοϊό Μητροπολίτες

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε πριν λίγες μέρες και ο μητροπολίτης Κίτρους, Πιερίας και Πλαταμώνα Γεώργιος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και ήδη βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρών.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως και ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος, «αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού» και υποβάλλεται σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Η δε κατάσταση της υγείας του, όπως αναφέρεται, είναι πολύ καλή.

Νεκρός από την πανδημία ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, σε ηλικία 62 ετών

Τη ζωή του έχασε από κορονοϊό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά σε ηλικία 62 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.

Η κατάστασή του όμως επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή.