Ανοίγει η πρώτη χονδρική αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ισπανία

Η Mercabarna ανακοίνωσε το άνοιγμα της Biomarket, της πρώτης χονδρικής αγοράς της Ευρώπης αποκλειστικά για βιολογικά φρούτα και λαχανικά και την πρώτη αγορά χονδρικής βιολογικών τροφίμων στην Ισπανία.

Η αγορά των 5 εκατ. Ευρώ, 8.900 τ.μ. χτίστηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για βιολογικά προϊόντα στην Καταλονία. Στεγάζει 21 σημεία πώλησης: 16 για εταιρείες χονδρικής, δύο για γεωργικούς συνεταιρισμούς και τρεις για χονδρεμπόρους πολλαπλών προϊόντων που πωλούν είδη όπως όσπρια, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά, ρύζι, γαλακτοκομικά προϊόντα, λάδι, ξύδι και ποτά.

Το Biomarket διαθέτει επίσης έναν ειδικό χώρο όπου μικροί, τοπικοί αγρότες μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας. Μια άλλη περιοχή για την πώληση τοπικών προϊόντων, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όλους τους αγρότες στην Καταλονία, θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021.

Η Mercabarna ελπίζει ότι η αγορά θα συλλάβει το 20 τοις εκατό του συνολικού όγκου των βιολογικών οπωροκηπευτικών που πωλούνται στην Καταλονία, που ισοδυναμεί με 23.662 τόνους ετησίως κατά το πρώτο έτος, ανεβαίνοντας στο 50 τοις εκατό (78.100 τόνοι) έως το 2031.

Το κτίριο σχεδιάστηκε για τη βελτιστοποίηση του φυσικού αερισμού και του φωτός προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση ενέργειας. Η δομή της οροφής και της στήριξης είναι κατασκευασμένη από ξύλο βιώσιμης προέλευσης, και είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες και ενεργειακά αποδοτικό τεχνητό φωτισμό και αποτελεσματικά συστήματα ψύξης θαλάμου.

Χτίστηκε για να τιμήσει τη Βαρκελώνη που ονομάστηκε Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Βιώσιμης Τροφής 2021, αναγνωρίζοντας τη δέσμευσή της για προώθηση υγιεινότερων, πιο βιώσιμων πηγών τροφίμων και ενεργώντας ως καταλύτης για την τοπική γεωργία και τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις