Συνάντηση Τσαυτάρη με Παναγιωτόπουλο για την υποστήριξη της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα και την αντιμετώπιση της ανεργίας

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και Υφυπουργού Εργασίας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου για την υποστήριξη της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα και την αντιμετώπιση της ανεργίας .


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης συναντήθηκε χθες, Δευτέρα 22 Απριλίου, στο Υπουργείο, με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν τη συμμετοχή και του αγροδιατροφικού τομέα στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Ο κ. Τσαυτάρης παρουσίασε στον κ. Παναγιωτόπουλο το σχέδιο δράσεων για την υποστήριξη της απασχόλησης στη γεωργία, καθώς και για τις ευκαιρίες απόκτησης εμπειρίας και δραστηριοποίησης ανέργων σε όλους τους τομείς του πρωτογενούς τομέα.

Το σχέδιο δράσεων περιλαμβάνει επιμέρους άξονες για στοχευμένες τομές που θα προσφέρουν λύσεις και μάλιστα μη εποχιακού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Στο σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων, η υποδοχή νέων ανθρώπων, ανέργων που επιθυμούν να καταπιαστούν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, η αξιοποίηση μεταδιδακτορικών επιστημόνων και κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων για την απόκτηση εμπειριών και τη διερεύνηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτομικών λύσεων. Επίσης, η υποστήριξη νέων αγροτών με δεδομένο ότι στη νέα ΚΑΠ, το 2% του συνολικού προϋπολογισμού θα δοθεί για την ενίσχυση νέων αγροτών, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του ανθρώπινου πόρου στη γεωργία, καθώς μόλις το 6% των αγροτών, πανευρωπαϊκά, είναι κάτω των 35 χρόνων.

Η ανεργία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και είναι λογικό στόχος όλων να είναι η ενίσχυση της άμεσης απασχόλησης, που μπορεί να δώσει η γεωργία, αλλά και η ευκαιρία μονιμότερης απασχόλησης που επιτρέπει ο πρωτογενής τομέας.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης  επεσήμανε ότι:
«Η γεωργία αποτέλεσε στο παρελθόν μεγάλη δεξαμενή απασχόλησης. Σήμερα που η εθνική ανασυγκρότηση του τόπου καθίσταται επιτακτική ανάγκη ο πρωτογενής τομέας, για άλλη μια φορά μπορεί να προσφέρει λύσεις στον τομέα της απασχόλησης και ενίσχυσης της παραγωγής και να αποτελέσει ξανά πυλώνα ανάπτυξης. Εμείς ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να παίξουμε καταλυτικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις