Δυτ. Μακεδονία: Να προχωρήσουν τα επενδυτικά σχέδια των 350 επιλαχόντων του 2018 ζητούν γεωπόνοι και αγρότες
Δυτική Μακεδονία Αγρότες Γεωπόνοι

«Την χρηματοδότηση και την οικονομική κάλυψη των 350 επιλαχόντων των τελευταίων  σχεδίων βελτίωσης στη Δυτ.Μακεδονία», ζητούν γεωπόνοι και εκπρόσωποι του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, στο πλαίσιο μετάβασης της περιοχής στην μεταλιγνιτική εποχή.

 

«Η αναγκαιότητα στήριξης και ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, στην πολύ δύσκολη περίοδο του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέχρι και το 2023, καθιστά   αναγκαία την υλοποίηση των 350  επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης του 2018 στην  Δυτ. Μακεδονία, τα οποία είχαν μπει στην κατηγορία των επιλαχόντων και ενώ πληρούσαν όλες  τις σχετικές προδιαγραφές, δεν χρηματοδοτήθηκαν, εξαιτίας υπερκάλυψης των πόρων του τότε προγράμματος…

Η  απολιγνιτοποίηση, που αποφασίσθηκε πέρυσικαι ήδη υλοποιείται , αλλά και οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία , έχουν αλλάξει πλήρως την κατάσταση στην Δυτ. Μακεδονία», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο γεωπόνος Ανδρέας Κασαράκης και ζήτησε «από  το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων , την άμεση  υιοθέτηση του αιτήματος έγκρισης και χρηματοδότησης των 350 επενδυτικών  σχεδίων βελτίωσης,  στην Δυτ. Μακεδονία.»

Ο κ. Κασαράκης ανέφερε ακόμη, ότι «μία  τέτοια  εξέλιξη, θα έχει πολλαπλά οφέλη στον πρωτογενή τομέα, μαζί και με την επικείμενη υλοποίηση του νέου προγράμματος εγκατάστασης νέων αγροτών, στην Δυτ. Μακεδονία»

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται το επόμενο διάστημα και σχετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά τοπικών φορέων και αρχών, προκειμένου να υπάρξει θετική ανταπόκριση στο αίτημα, στο πλαίσιο της «αναπτυξιακής  ρήτρας» του Υπουργείου, για τα μέτρα του  «σχεδίου  δίκαιης  μετάβασης».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις