Ο Πρέσβης της Σλοβακίας στην Κρήτη

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου επισκέφθηκε, την Τρίτη, 28 Μαϊου, ο Πρέσβης της Σλοβακίας, κ. Peter Michalko, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Σλοβακίας στην Κρήτη, κ. Σταύρο Πατεράκη.

Τον Σλοβάκο διπλωμάτη υποδέχθηκε ο Α' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μηνάς Μελισσείδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική των Κρητικών προϊόντων και των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την τόνωση της εξωστρέφειας.

Ο κ. Michalko τόνισε το ενδιαφέρον της Σλοβακίας να συνάψει συνεργασία σε διάφορους τομείς με την Ελλάδα και ειδικότερα με την Κρήτη, καθώς πρόκειται για περιοχές ενταγμένες στην ευρωζώνη, γεγονός που διευκολύνει την ανάπτυξη οικονομικής συνεργασίας, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, δεδομένου ότι χιλιάδες τουρίστες από τη Σλοβακία επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κρήτη.

Όπως επισήμανε ο Σλοβάκος διπλωμάτης, οι επισκέπτες από τη χώρα του κατά την παραμονή τους στην Κρήτη έρχονται σ' επαφή με τα Κρητικά προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια ενδιαφέρονται ν' αγοράσουν στη Σλοβακία, όπως το ελαιόλαδο και τα εσπεριδοειδή. Επιπλέον η Σλοβακία αποτελεί πύλη για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων σε όλες τις γειτονικές χώρες, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνονται μικρά και ουσιαστικά βήματα προς την κατεύθυνση της συνεργασίας Κρήτης και Σλοβακίας, αρχής γενομένης με την προσπάθεια διοργάνωσης επιχειρηματικών συναντήσεων σε συγκεκριμένους τομείς στην Κρήτη αλλά και στη Σλοβακία αλλά και ανάπτυξης συνεργασίας με το αντίστοιχο Επιμελητήριο στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις