Kανένα από τα τέσσερα ερευνητικά Ινστιτούτα του ΕΛΓΟ Δήμητρα δεν θα καταργηθεί

Τη διαβεβαίωση ότι κανένα από τα τέσσερα ερευνητικά Ινστιτούτα του ΕΛΓΟ Δήμητρα, που λειτουργούν στη Θεσσαλία, δεν θα καταργηθεί ή μετακινηθεί απέσπασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα.Όπως τόνισε ο κ. Χαρουτουνιάν, πληροφορίες και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία καταργούνται κάποια από τα Ινστιτούτα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ωστόσο, τόνισε ότι η διοίκηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», εξετάζει τις προοπτικές της διοικητικής και λειτουργικής συγχώνευσης των Ινστιτούτων της Θεσσαλίας, τα οποία πλέον θα λειτουργούν από ενιαία διοίκηση σε επίπεδο περιφέρειας.Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Οργανισμός θα οργανώνει δίκτυο πρότυπων αγροκτημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στη Θεσσαλία πρότυπα αγροκτήματα θα λειτουργήσουν στη Λάρισα και στο Δήμο Παλαμά.

Στα εν λόγω αγροκτήματα ο οργανισμός «Δήμητρα» θα υλοποιεί ερευνητικά προγράμματα.Ικανοποιημένος από τη δέσμευση της διοίκησης του οργανισμού για διατήρηση των ερευνητικών κέντρων στη Θεσσαλία, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.

ert.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις