Συνάντηση για τη δάσωση γαιών

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιεργητών Ψευδακακίας «Το Περιβάλλον» κ. Πολύβιος Μπλέτσας. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό για τις ενέργειες του σε σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιβαλλοντική δράση του συλλόγου, ενώ μετέφερε και τους θερμούς χαιρετισμούς του αντιπροέδρου κ. Μπάμπη Αργύρη και όλου του Δ.Σ..

Ειδικότερα, ο κ. Μπλέτσας ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο για τη συμβολή του στην άρση των καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση του έργου τους, που υπάγεται στο μέτρο 2.2.1 «Πρώτη δάσωση γεωργικών γαιών», για το οποίο κατέβαλλε συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες ο σύλλογος. Το συγκεκριμένο μέτρο υπάγεται στον Άξονα 2 για τη βελτίωση περιβάλλοντος και υπαίθρου.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων το αίτημα, που είχε καταθέσει ο σύλλογος προς το ΥΠΕΚΑ και το ΥπΑΑΤ, για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στη δάσωση γαιών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην πρόβλεψη για μείωση του αριθμού των δέντρων ανά στρέμμα, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες της πυκνής φύτευσης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις