Χαιρετισμός  Τσαυτάρη,  στην εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος  «3 χρόνια Ελληνικό Πρωινό»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης παρευρέθηκε, σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος «3 χρόνια Ελληνικό Πρωινό», στη διάρκεια της οποίας δόθηκε τιμητική διάκριση στα 100 ξενοδοχεία που εντάχθηκαν πρώτα στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».
Στην ίδια εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης και ο  υπεύθυνος του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» κ. Γιώργος Πίττας.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν και οι Ενώσεις Ξενοδόχων που συνέβαλλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη:

«Βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας μόνο για να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτής της προσπάθειας που λέγεται «Ελληνικό Πρωινό». Πιστεύω ότι ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία την οποία υποστηρίξαμε, υποστηρίζουμε και θα υποστηρίζουμε. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και τη συνάδελφο Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη για την εξαίρετη συνεργασία που έχουν τα δύο υπουργεία, προκειμένου τόσο ο πρωτογενής τομέας με τη μεταποίηση, δηλαδή το δευτερογενή τομέα, όσο και ο τριτογενής τομέας των υπηρεσιών δηλαδή ο τουρισμός, σε συνέργεια μπορούν να τα καταφέρουν  και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να ορθοποδήσει ο τόπος. Είναι δύο υπουργεία τα οποία συμβάλλουν τα μέγιστα στην απασχόληση και στην αντιμετώπιση της ανεργίας το αντιλαμβάνεστε όλοι τη σημασία που έχει αυτή τη δύσκολη περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας και τείνει να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά μας προβλήματα.
Θέλω να σας πω ότι το πρόγραμμα, το οποίο σήμερα  παρουσιάζεται είναι ένα μέρος της συνέργειας των δύο υπουργείων. Θα δείτε το αντίστοιχο πρόγραμμα με την ελληνική παλέτα τυριών, ανά Περιφέρεια, θα δείτε ήδη το τουριστικό προϊόν να εμπλουτίζεται με το αντίστοιχο παραγωγικό πολιτιστικό κομμάτι. Ήδη ενσωματώνεται στο τουριστικό μας προϊόν το πρόγραμμα «οι δρόμοι παραγωγής του κρασιού» και οι δρόμοι παραγωγής της ελιάς και του ελαιόλαδου» και μια σειρά άλλων παρόμοιων προϊόντων. Μόλις χθες υπογράψαμε με τη συνάδελφο κα Κεφαλογιάννη την κοινή απόφαση να εμπλουτίσουμε την αντίστοιχη δραστηριότητα και στον τομέα του αλιευτικού τουρισμού. Αναφέρθηκε ήδη σε τομεακές δραστηριότητες του εμπλουτισμού του τουριστικού μας πακέτου. Για μας αυτό ήταν πολύ σημαντικό γιατί ήταν μια ευκαιρία να συμπληρώσει ο αλιεύς το εισόδημά του, με μια, ας πούμε, παράπλευρη δραστηριότητα.
Λίγες μέρες πριν υπογράψαμε τα LEADER Αλιείας για την Εύβοια και τη Χίο. Συνολικά τα προγράμματα LEADER Αλιείας είναι δέκα και μέσω αυτών θα  δοθούν συνολικά περίπου 45 εκατ. ευρώ σε διάφορες παράκτιες και νησιώτικες περιοχές, προκειμένου μέσα σε αυτές να υποστηριχθεί η μεταποίηση των αλιευμάτων. Να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και το περιβάλλον  στις παράκτιες και τις νησιώτικες περιοχές. Επίσης μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες υπάρχουν και δράσεις που έχουν να κάνουν με το λεγόμενο καταδυτικό τουρισμό.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Ο τομέας σας, αυτός του τουρισμού τείνει μια σημαντική χείρα βοήθειας προς τον πρωτογενή τομέα και θέλω να πιστεύω ότι και αυτός θα ανταπεξέλθει σε αυτήν την φιλική χειρονομία και θα βοηθήσει με τη σειρά του όσο μπορεί το δικό σας τομέα».
 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις