Η ΣΕΚΑΠ ακόμη δεν έχει περάσει στην κατοχή του Σαββίδη

«Άνθρακες ο θησαυρός» για την άκρως απαραίτητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην πολύπαθη καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, καθώς στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, την προηγούμενη Παρασκευή, η συζήτηση του σχετικού θέματος αναβλήθηκε, ενώ ακόμη η επιχείρηση δεν έχει περάσει στην κατοχή του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας.

Από το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου και έπειτα, όταν και ανακοινώθηκε από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ η επικράτηση του Ι. Σαββίδη στην «κούρσα» για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, η εταιρεία αναμένει την πολύτιμη κεφαλαιακή «ένεση», μέσω της αύξησης (τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ), καθώς έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια της τάξης των 60 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις πάνω από 115 εκατ. ευρώ.

Εντούτοις και ενώ η πλευρά του Ιβ. Σαββίδη έχει ορίσει έξι μέλη επιλογής της στο 11μελές Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ, τελικά και εξαιτίας τεχνικών κωλυμάτων, που δεν διευκρινίστηκαν, ο εκκαθαριστής και η ΣΕΚΕ (δηλαδή οι δύο μέτοχοι της ΣΕΚΑΠ) όρισαν πως θα γίνει νέα έκτακτη συνέλευση στις 23 Ιουλίου για να δρομολογηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Έτσι, η όλη διαδικασία μεταβίβασης στον Ιβ. Σαββίδη παρατείνεται και βέβαια για την όλη καθυστέρηση δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, τη στιγμή που η ΣΕΚΑΠ αντιμετωπίζει οξύτατο χρηματοοικονομικό πρόβλημα και έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους τους τελευταίους δύο μήνες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις