Απέβη άγονος ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό των ελαιοδέντρων

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό των ελαιοδέντρων, στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2013 απέβη άγονος.

Ύστερα από το γεγονός αυτό η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την συγκρότηση δικών της συνεργείων (με ψεκαστήρες πλάτης) για την εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών στις Τοπικές Κοινότητες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δακοκτονίας.

Το εργατοτεχνικό προσωπικό, που θα συγκροτήσει τα παραπάνω συνεργεία, θα προσληφθεί μετά από αίτηση που θα υποβάλλει στην υπηρεσία μας, μετά την υπογραφή της σχετικής ανακοίνωσης από τον κ. Περιφερειάρχη και την δημοσίευσή της στους Δήμους και τις τοπικές Κοινότητες.

Την Δευτέρα 15-07-2013 κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα και έγινε η σχετική ενημέρωση.

Επίσης την Πέμπτη 18-07-2013 έχουν προσκληθεί σε σύσκεψη οι κ. Δήμαρχοι, οι Τοπικοί Πρόεδροι και οι Γεωπόνοι των Δήμων προκειμένου να γίνει λεπτομερέστερη ενημέρωση για την συγκρότηση των συνεργείων και να γίνει όσον το δυνατόν καλύτερος σχεδιασμός για την εφαρμογή των ψεκασμών.

Επειδή ο καιρός είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για την ανάπτυξη των δακοπληθυσμών και επειδή η διαδικασία για την συγκρότηση των συνεργείων θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα δεκαήμερο, καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να προβούν από μόνοι τους σε προστασία της παραγωγής τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της ΔΑΟΚ Ρεθύμνης στα τηλ 28313 43820-821-822 .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις