Προσεχώς στο ΕΚ: τηλεργασία, πόσιμο νερό, μετανάστευση και άσυλο
ΕΚ Τηλεργασία Πόσιμο Νερό Μεταναστευτικό

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εργάζονται αυτές τις μέρες από το σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθιστώντας συχνά δύσκολη την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, Η επιτροπή απασχόλησης ψηφίζει προτάσεις που υποστηρίζουν το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται ψηφιακά από την εργασία τους εκτός εργάσιμου ωραρίου αλλά και κατά τις περιόδους διακοπών.

 

Η επιτροπή ψηφίζει επίσης κανόνες για την πρόσβαση όλων σε αξιοπρεπή και οικονομικά προσιτή στέγαση αλλά και για το μέλλον της ψηφιακής εκπαίδευσης.

 

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να εγκρίνουν νέους κανόνες για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας και της πρόσβασης σε πόσιμο νερό, ενόψει της ολομέλειας του Δεκεμβρίου, ενώ ενδέχεται να ζητήσουν την επιτάχυνση της εφαρμογής της οδηγίας πλαισίου για τα ύδατα.

 

Η επιτροπή περιβάλλοντος πρόκεται επίσης να παρουσιάσει τις προτάσεις της για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων, εν όψει μιας νέας στρατηγικής της Επιτροπής.

 

Το άσυλο και η μετανάστευση βρίσκονται στο προσκήνιο.

 

Δεδομένης της αποτυχίας του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση του 2015-16, οι ευρωβουλευτές εξετάζουν το κοινό σύστημα ασύλου και είναι πιθανό να ζητήσουν περισσότερη αλληλεγγύη προς τις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

 

Οι ευρωβουλευτές συζητούν τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής προσωπικού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) σε επιχειρήσεις επαναπροώθησης ("pushbacks") αιτούντων άσυλο στο Αιγαίο με το διευθυντή του οργανισμού, Φαμπρίτσε Λετζέρι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις