ΣτΕ: Ευθύνη των δήμων η συντήρηση και η κοπή των δέντρων
ΣτΕ: Ευθύνη των δήμων η συντήρηση και η κοπή των δέντρων

Αυτό αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με απόφασή του επικύρωσε προηγούμενη δικαστική απόφαση από Διοικητικό Εφετείο δικαιώνοντας την οικογένεια 57χρονου μικροπωλητή ο οποίος βρήκε το θάνατο όταν κατέπεσε στο κεφάλι του μεγάλο κλαδί, κατά τη διάρκεια υπαίθριας εκδήλωσης.

Το ΣτΕ, ανοίγει το δρόμο για την καταβολή αποζημίωσης από  Δήμο της Ανατολικής Μακεδονίας  στη σύζυγο και τα δύο παιδιά του άτυχου μικροπωλητή η οποία ανέρχεται σε 164.280 ευρώ.  Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στο επιδικαζόμενο ποσό προστίθενται μάλιστα  και οι νόμιμοι τόκοι  από την ημέρα κατάθεσης της αγωγής.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής έκρινε ότι η αποκοπή του κλαδιού, που πλήρωσε με τη ζωή του ο μικροπωλητής , δεν οφειλόταν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ισχυροί άνεμοι), όπως ισχυρίστηκε ο Δήμος, αλλά «αποκλειστικά στην παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του να προβούν στην συντήρηση του χώρου» του πάρκου που υπήρχε το επίμαχο δένδρο και «την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή ενδεχόμενης πτώσης του δένδρου, ιδίως  σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια υπόθεση απασχόλησε και την ποινική δικαιοσύνη, με απόφαση της οποίας έχουν καταδικαστεί οι υπεύθυνοι του δήμου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις