Στήριξη των αγροτικών προϊόντων της Αρκαδίας

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, απέστειλαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ», ζητώντας άμεσα την στήριξη των αγροτικών προϊόντων της Αρκαδίας, μετά τις δυσμενείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, στην εμπορία τους.

Οι δύο θεσμοί, αναφέρουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία και παραθέτουν παραδείγματα αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης, για την τύχη της πατάτας και του μοσχοφίλερου.

Επιμελητήριο Αρκαδίας και Αγροτικός-Κτηνοτροφικός Σύλλογος, εστιάζουν κυρίως στην πατάτα και στο μοσχοφίλερο, δύο παραγωγές που ευδοκιμούν στην περιοχή της Τρίπολης.

Η επιστολή-αίτημα, καταλήγει ως εξής:

(…) Για να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες για την τοπική οικονομία, για την επιβίωση των παραγωγών πατάτας και μοσχοφίλερου της περιοχής μας και για την αντιμετώπιση φαινομένων εγκατάλειψης και ερημοποίησης της υπαίθρου, ζητάμε την αρωγή σας και σας παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να τύχουν στήριξης τα δύο αυτά βασικά προϊόντα της περιοχής μας, όπως άλλωστε έγινε και με άλλα προϊόντα, όπως οι ελιές, η ανοιξιάτικη πατάτα, τα κηπευτικά θερμοκηπίων αλλά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα (…).

Η επιστολή κοινοποιείται στον υφυπουργό Εξωτερικών, βουλευτή Αρκαδίας, Κ. Βλάση, στους λοιπούς βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς επίσης και στον Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις