Τελεσίγραφο στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Συστάσεις στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, τη ΔΕΗ και τους ιδιώτες, απηύθυνε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή την άνοδο της τιμής ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά μέσω συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και συγκεκριμένα στην αγορά εξισορρόπησης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου ο Κωστής Χατζηδάκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους ηλεκτροπαραγωγούς και έστειλε «αυστηρό» μήνυμα.

Κατά τις ίδιες πηγές οι παραγωγοί απάντησαν ότι όσα συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο Ενέργειας τις τελευταίες μέρες είναι νόμιμα. Ο υπουργός, όπως λένε στελέχη του περιβάλλοντος του απάντησε ότι «δεν είναι πάντως δεοντολογικά. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί οτι οι παραγωγοί εκμεταλλεύονται ορισμένες προβλέψεις των κανονισμών -που πάντως υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- για να ανεβάζουν τεχνητά τις τιμές», φέρεται να είπε.

Γι αυτό και ο υπουργός, σύμφωνα πάντα με κύκλους του ΥΠΕΝ, ζήτησε από όσους το κάνουν να ακούσουν το μήνυμα της κυβέρνησης, διαφορετικά από Δευτέρα το Υπουργείο θα αντιδράσει.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις