Τσεχική εταιρεία συνάπτει συμβάσεις με τους παραγωγούς πιπεριού
Τσεχική εταιρεία συνάπτει συμβάσεις με τους παραγωγούς πιπεριού

Τουλάχιστον 170 νοικοκυριά Kampot-πιπεριάς έχουν συνάψει συμβάσεις γεωργικής εκμετάλλευσης για την προμήθεια στην Τσεχική EU Land and Pepper Investment Co Ltd με 10 τόνους πιπεριού για την περίοδο συγκομιδής του 2021, σύμφωνα με την Kampot Pepper Promotion Association (KPPA).

Κάθε χρόνο, τα φρούτα πιπεριάς συγκομίζονται αποκλειστικά με το χέρι μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου έως ότου ο νοτιοδυτικός μουσώνας φέρνει την περίοδο των βροχών από τα μέσα Μαΐου.

Η KPPA κάλεσε επίσης τις άλλες εταιρείες-μέλη της να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με περισσότερους αγρότες μικρής κλίμακας φέτος για να βοηθήσουν να βελτιώσουν τα προς το ζην.

«Ενθαρρύνουμε άλλες εταιρείες-μέλη του συλλόγου που επιδιώκουν να επεκτείνουν την αγροτική τους προσέγγιση ή / και την περιοχή-στόχο. Η ομοσπονδία θα τους διευκολύνει και θα τις υποστηρίξει στις προσπάθειές τους. Όλοι οι εμπλεκόμενοι καλλιεργητές πιπεριού μικρής κλίμακας Kampot έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για την κίνηση της εταιρείας [EU Land and Pepper Investment] για τη σύναψη αυτών των συμβάσεων και την εξασφάλιση της αγοράς πριν από την περίοδο συγκομιδής του 2021», ανέφερε.

Ένας από αυτούς, ο Pov Pheng, ο οποίος κατέχει περισσότερα από 300 ξύλινα μερίδια Kampot-pepper-vine, είπε ότι η σύνδεση με την EU Land and Pepper Investment θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της αγοράς του.

Τώρα που είναι εν πλω, ο Φενγκ αναμένει ότι η απόδοση του 2021 θα είναι παρόμοια με αυτή της φετινής χρονιάς - περίπου 250 κιλά.

«Είμαι ευτυχής που έχω συνάψει συμβόλαιο με την εταιρεία. Και με την αγορά εξοπλισμού συσκευασίας για παραγωγούς της περιοχής, ελπίζω ότι η αγορά πιπεριού θα απολαύσει μια υγιή ανάκαμψη », είπε.

Στις 27 Νοεμβρίου, η EU Land and Pepper Investment παρέδωσε εξοπλισμό συσκευασίας κενού σε καλλιεργητές πιπεριών Kampot σε τελετή υπό την προεδρία του Υπουργού Εμπορίου Pan Sorasak και του Stepan Vojnar, υπεύθυνου για την προσωρινή πρεσβεία της Τσεχίας.

Στην εκδήλωση, η Sorasak κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να συνεχίσουν να προωθούν τα προϊόντα πιπεριού Kampot προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, τη φήμη και την ποιότητά τους και να ενισχύσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, να εξερευνήσουν περισσότερες αγορές και τομείς συνεργασίας και να εξαλείψουν και να αποτρέψουν την παραποίηση και την εκτροπή προϊόντων.

Είπε: «Η εταιρεία που έχει παραδώσει τα μηχανήματα συσκευασίας εν μέσω της επιδημίας Covid-19 είναι μια απίστευτα γενναιόδωρη χειρονομία που θα διευκολύνει τα βάρη και θα βοηθήσει στα εμπόδια που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί πιπεριών Kampot.

Είπε ότι το υπουργείο διευκολύνει την αίτηση καταχώρησης εμπορικού σήματος διεθνούς γεωγραφικής ένδειξης (Kampot Pepper) σε 50 χώρες, όπως επιτρέπεται από τον νόμο της Γενεύης της Συμφωνίας της Λισαβόνας για τις ονομασίες προέλευσης και τις γεωγραφικές ενδείξεις.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) που εδρεύει στη Γενεύη, η πράξη τέθηκε σε ισχύ στις 26 Φεβρουαρίου και επιτρέπει τη διεθνή καταχώριση GI και ονομασιών προέλευσης «μέσω μιας ενιαίας διαδικασίας εγγραφής στο WIPO».

Η EU Land and Pepper Investment αναφέρει ότι είναι μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης της Τσεχικής Δημοκρατίας, η οποία αναφέρει ότι στοχεύει στην προώθηση και την επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ το 2030.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις