ΕΛΣΤΑΤ: Καταστροφή σε τουρισμό και εστίαση δείχνουν τα στοιχεία
ΕΛΣΤΑΤ: Καταστροφή σε τουρισμό και εστίαση δείχνουν τα στοιχεία

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε και επίσημα η Ελληνική Στατιστική Αρχή την Τετάρτη δείχνουν ότι στο σύνολο εστίασης και παροχής καταλύματος, δύο κρίσιμους τομείς για την τουριστική βιομηχανία, η ελληνική οικονομία έχασε το γ΄ τρίμηνο το 62,6% του τζίρου των δύο κεντρικών κλάδων του ελληνικού τουρισμού.
 
Οι σχετικοί δείκτες υποχώρησαν σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019 κατά 74,5% στην παροχή καταλυμάτων και κατά 37,9% στην εστίαση. Η εξάρτηση του τουρισμού σε ετήσια βάση από τα δύο «θερινά» τρίμηνα, οπότε ο τζίρος είναι πολλαπλάσιος των δύο «χειμερινών», γίνεται σαφής όταν απεικονίζεται σε γράφημα, όπως αυτό που συνοδεύει την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο δείκτης του κύκλου εργασιών Παροχής Υπηρεσιών Εστίασης, το Γ’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ’ τριμήνου 2019 κατέγραψε μείωση 37,9% έναντι αύξησης 10,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2019 προς το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η ελληνική οικονομία, που το γ΄ τρίμηνο συρρικνώθηκε κατά 11,7% αφού είχε ήδη χάσει 14,2% το προηγούμενο, παρουσιάζει πλέον την χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις