Η Amazon γίνεται ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο

Η Amazon ανακοίνωσε σχέδια για την προσθήκη 26 έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας, συνολικής ισχύος 3,4 GW, αυξάνοντας τη συνολική της επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2020 σε 35 έργα και πάνω από 4 GW χωρητικότητας - τη μεγαλύτερη εταιρική επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ένα χρόνο. Αυτά τα νέα έργα θα κάνουν την εταιρεία τον μεγαλύτερο εταιρικό αγοραστή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έχουμε επενδύσει τώρα σε έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας 6,5 GW που θα επιτρέψουν στην εταιρεία να προμηθεύει τις δραστηριότητές της με περισσότερες από 18 εκατομμύρια megawatt ώρες (MWh) ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως. Αυτό αρκεί για να τροφοδοτήσει 1,7 εκατομμύρια σπίτια στις ΗΠΑ για ένα χρόνο. Αυτά τα έργα θα παρέχουν ανανεώσιμη ενέργεια για εταιρικά γραφεία, κέντρα εκπλήρωσης και κέντρα δεδομένων Amazon Web Services (AWS) της Amazon που υποστηρίζουν εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Θα βοηθήσουν επίσης να προωθήσουν τον στόχο της Amazon να είναι καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την επιχείρησή της έως το 2040. Μέρος αυτής της δέσμευσης είναι η τροφοδοσία της υποδομής της Amazon με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εταιρεία βρίσκεται τώρα σε δρόμο για να επιτύχει αυτό το ορόσημο έως το 2025, πέντε χρόνια πριν από τον αρχικό στόχο του 2030.

«Η Amazon βοηθά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής κινούμενοι γρήγορα για να τροφοδοτήσουν τις επιχειρήσεις μας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Jeff Bezos, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon. «Με συνολικά 127 ηλιακά και αιολικά έργα, η Amazon είναι πλέον ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμης ενέργειας ποτέ. Βρισκόμαστε σε μια πορεία προς τη λειτουργία του 100% της επιχείρησής μας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025 - πέντε χρόνια πριν από τον αρχικό μας στόχο του 2030. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα που κάνουμε που θα μας βοηθήσουν να εκπληρώσουμε τη δέσμευση για το κλίμα Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για όλες τις ομάδες του Amazon που συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά, έξυπνα και γρήγορα για να ξεκινήσουν αυτά τα έργα. "

Τα 26 νέα αιολικά και ηλιακά έργα που ανακοινώθηκαν σήμερα βρίσκονται στην Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Νότια Αφρική, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Τα νέα έργα είναι τα πρώτα της Amazon στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Νότια Αφρική. Στις ΗΠΑ, η Amazon έχει πλέον ενεργοποιήσει έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε Καλιφόρνια, Ντελαγουέρ, Ιλινόις, Ιντιάνα, Κάνσας, Κεντάκι, Νεμπράσκα, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Τέξας και Βιρτζίνια. Η εταιρεία διαθέτει συνολικά 127 έργα ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 59 έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, και 68 ηλιακές στέγες σε κέντρα εκπλήρωσης και κέντρα ταξινόμησης σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ποικιλομορφίας, της δικαιοσύνης και της ένταξης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εμποδίων για τους συμμετέχοντες από κοινότητες που δεν εκπροσωπούνται, η AWS είναι υπερήφανη που είναι ο ιδρυτής υποστηρικτής του προγράμματος επιτάχυνσης των μελών του Αμερικανικού Συμβουλίου Ανανεώσιμης Ενέργειας (ACORE). Μέσω της Accelerate, οι μικρότερες εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας που ανήκουν και λειτουργούν από γυναίκες και έγχρωμους ανθρώπους θα είναι επιλέξιμες για μια δωρεάν διετή συνδρομή στο ACORE, όπου οι συμμετέχοντες οργανισμοί θα αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικούς πόρους και δίκτυα για να βοηθήσουν στην προώθηση μιας πιο ποικιλόμορφης και χωρίς αποκλεισμούς ανανεώσιμης βιομηχανίας.

Πέρυσι, η Amazon και η Global Optimism συνέστησαν το The Climate Pledge, μια δέσμευση να επιτύχουν τη Συμφωνία του Παρισιού 10 χρόνια νωρίτερα και να είναι καθαρά μηδενικά άνθρακα έως το 2040. Η δέσμευση έχει τώρα 31 υπογράφοντες, συμπεριλαμβανομένων των Unilever, Verizon, Siemens, Microsoft και Καλύτερη αγορά. Για να επιτύχει τον στόχο της, η Amazon θα συνεχίσει να μειώνει τις εκπομπές στις δραστηριότητές της, καθιερώνοντας ένα δρόμο για την τροφοδοσία των λειτουργιών της με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πέντε χρόνια πριν από τον αρχικό στόχο της εταιρείας το 2030 παρέχοντας το όραμά του μηδενικής αποστολής για να κάνει όλες τις αποστολές καθαρό-μηδενικό άνθρακα, με 50% καθαρό-μηδενικό άνθρακα έως το 2030 · και αγοράζοντας 100.000 ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης, τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων παράδοσης. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δέσμευση του Amazon για τη βιωσιμότητα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις