Ρέθυμνο: Επέκταση δικτύων ύδρευσης σε 6 οικισμούς του Δήμου Αμαρίου
Ρέθυμνο: Επέκταση δικτύων ύδρευσης σε 6 οικισμούς του Δήμου Αμαρίου

Πρόκειται για έργο που θα εκτελεσθεί στους οικισμούς Νίθαυρη, Βισταγή, Βρύσες, Μέρωνας, Μοναστηράκι και Οψιγιάς Δήμου Αμαρίου και το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες και τις υποδομές που πρέπει να κατασκευαστούν, ώστε να λειτουργήσουν τα νέα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης μετά του συνόλου των ιδιωτικών συνδέσεων ύδρευσης, καθώς και των φρεατίων δικλείδων, εκκένωσης και αεροεξαγωγών των παραπάνω οικισμών.

Σύμφωνα με τον κ. Μουρτζανό «ξεκινάει η αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης με σκοπό να βελτιώσουμε την ποιότητα νερού και να προστατεύσουμε την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Συνεχίζουμε και διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για την αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης και σε άλλους οικισμούς. Ήδη έχουν εγκριθεί και ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη 2014-2020" 640.000 ευρώ για την αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Κουρούτες, Φουρφουράς και εντός τριμήνου αναμένεται η δημοπράτηση του έργου. Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, πρώτη μας προτεραιότητα στις υποδομές παραμένουν η καλλιέργεια πηγών ύδρευσης, η κατασκευή καινούριων δεξαμενών ύδρευσης και η αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης».

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ξεκινούν οι διαδικασίες καταγραφής πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 10ης Νοεμβρίου 2020. Οι επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της συγκεκριμένης ημερομηνίας, μπορούν έως και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 να καταθέτουν αίτηση για εκτέλεση αυτοψίας από τις αρμόδιες επιτροπές της ΠΕ Ρεθύμνης, που έχουν συσταθεί για το σκοπό αυτό. Πέραν της παραπάνω ημερομηνίας, δεν θα γίνονται δέκτες άλλες αιτήσεις, ενώ, λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης της Covid-19, η αίτηση μπορεί να κατατεθεί είτε αυτοπροσώπως μετά από ραντεβού (τηλ. για ραντεβού 2831340716), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζουν οι πληγέντες πως σε κάθε περίπτωση κατεστραμμένης / πλημμυρισμένης επιχείρησης και αγροτικής εκμετάλλευσης, πριν προχωρήσουν στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτιρίου, κατεστραμμένα υλικά), καθώς και κατά το δυνατόν να διατηρήσει τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την οικία/επιχείρησή τους.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις