Μεγάλες καταστροφές από τις βροχοπτώσεις
Μεγάλες καταστροφές από τις βροχοπτώσεις

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Εφύρα και την ευρύτερη περιοχή της Πηνείας στον Δήμο Ήλιδας. Η ζημιά για τους ελαιοπαραγωγούς -όσους δεν είχαν ξεκινήσει συγκομιδή- είναι μεγάλη, τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών.

Στα προβλήματα που προέκυψαν στα Τρίκαλα μέχρι στιγμής συγκαταλέγονται οι έντονες κατολισθήσεις στις ορεινές περιοχές, εξαιτίας κυρίως της χιονόπτωσης σε συνδυασμό με τους νότιους ανέμους, που κάνουν το χιόνι να πέφτει «βαρύ», δυσχεραίνοντας το έργο των μηχανημάτων της περιφερειακής ενότητας που επιχειρούν στις ορεινές περιοχές. Κατολισθήσεις παρατηρούνται σε όλο τον ορεινό όγκο του νομού, ενώ δεκατέσσερα (14) μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας επιχειρούν και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Οι αρχές είναι σε επιφυλακή, καθώς εκτιμούν ότι οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες και συστήνουν προσοχή, κυρίως σε όσους κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στο ορεινό οδικό δίκτυο.
Δυσκολεύουν ώρα με την ώρα οι συνθήκες από τις εκτεταμένες πλημμύρες στα όρια του Δήμου Νικολάου Σκουφά, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις μηδέ εξαιρουμένων και σπιτιών σε συγκεκριμένα τοπικά διαμερίσματα.

Η υπερχείλιση του ρέματος Μπούση στα όρια του Δήμου, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και καθώς η έντονη βροχόπτωση συνεχίζονταν, πλημμύρισε και κατέστρεψε τον δρόμο Καραμούτσι-Νεοχωράκι, που κόπηκε στα δυο γι’ αυτό και έκλεισε. Ταυτόχρονα πλημμύρισε η περιοχή από Άγιο Ταξιάρχη μέχρι Λαχαναγορά. Σύμφωνα με την δήμαρχο Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση, σε Άγιο Ταξιάρχη, Άγιο Δημήτριο Πέτα και Αμφιθέα, τα νερά έφτασαν σε μεγάλα ύψη πλημμυρίζοντας ακόμα και κατοικίες. Για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι του Δήμου Ν. Σκουφά δοκιμάζονται από τις έντονες βροχοπτώσεις της περιόδου της έτσι κι αλλιώς υγρής Ηπείρου. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις