BionTech: Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη, λέει ο CEO
BionTech: Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη, λέει ο CEO

«Είμαστε βέβαιοι ότι με βάση τον μηχανισμό του εμβολίου μας, παρόλο που υπάρχουν μεταλλάξεις, πιστεύουμε ότι η ανοσοαπόκριση που προκαλείται από το εμβόλιο θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη του ιού», δήλωσε ο CEO της BioNTech, δήλωσε στο CNBC.

«Την περασμένη εβδομάδα, αναφέραμε μια άλλη μετάλλαξη που υπάρχει στην παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου και επίσης στην παραλλαγή της Νότιας Αφρικής και αυτή η μετάλλαξη θεωρείται σημαντική επειδή θα μπορούσε να αλλάξει δομικά την πρωτεΐνη. Αλλά φαίνεται ότι η ανοσοαπόκριση έναντι του εμβολίου μας την εξουδετερώνει».

Τα σχόλιά του αφορούσαν έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η οποία έδειξε ότι το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer-BioNTech φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια σε μια βασική μετάλλαξη στις πιο μολυσματικές παραλλαγές του ιού που ανακαλύφθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική.

Η μελέτη, που διεξήχθη από τον αμερικανικό φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer και δεν αξιολογήθηκε ακόμη από ομοτίμους, έδειξε ότι το εμβόλιο λειτούργησε για να εξουδετερώσει τη λεγόμενη μετάλλαξη N501Y, η οποία έχει εντοπιστεί σε κρούσματα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις