«Έχουμε εξασφαλίσει εμβόλια για 15 εκατομμύρια πολίτες»

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κατά την ενημέρωση ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 0,46% του πληθυσμού δηλαδή περίπου 49.000 άτομα ενώ ενημέρωσε πως η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει εμβόλια για 15 εκατομμύρια πολίτες.

Επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε πως «η Ελλάδα έως τέλος Ιανουαρίου θα παραλάβει από την Pfizer 427.050 δόσεις, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 362.700 δόσεις και τον Μάρτιο θα παραλάβει άλλες 558.675 δόσεις. Σύνολο από την εταιρεία Pfizer θα μας παραδοθούν 1.348.425 έως το τέλος Μαρτίου, αριθμός ελαφρά αυξημένος από τις προηγούμενες ανακοινώσεις».

Σε ότι αφορά τα επιχειρησιακά, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 106 νοσοκομεία της χώρας ενώ προχωρά κανονικά ο εμβολιασμός στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων και ανακοίνωσε πως ξεκινά ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους κατοίκους της νησιωτικής χώρας τονίζοντας πως στόχος είναι μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου να έχει φτάσει το εμβόλιο σε όλα τα μέρη της χώρας.

Στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδίου «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου.

Επίσης, μέχρι 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης. Αναμένεται να εμβολιασθούν περίπου 120.000 άτομα. Μέχρι το Σάββατο 9 Ιανουαρίου είχαν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση του εμβολίου 40.163 άτομα. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα  να εμβολιαστούν 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει για αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, δηλαδή να φορούν μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις