«Λέανδρος»: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
«Λέανδρος»: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα από την Πέμπτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ

Όπως αναφέρει, "14-01-2021 το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά:

  1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
  2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
  3. Τους θυελλώδεις ανέμους και
  4. Τον ισχυρό παγετό

Νωρίτερα η ΕΜΥ ανέφερε ότι σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο, πρόσκαιρα ισχυρές. Στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής 

Σε ετοιμότητα είναι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, προκειμένου να ενημερωθεί για την προετοιμασία που έχει γίνει για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας.

Νωρίτερα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Σ. Πέτσα, παρέδωσε ποσότητα αλατιού στον δήμαρχο Διονύσου Σ. Καλαφατέλη. Ο Γ. Πατούλης, όπως έκανε γνωστό έχει αναθέσει στον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη τον συντονισμό και τη συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων προκειμένου να είναι όλα έτοιμα σε περίπτωση ισχυρών χιονοπτώσεων.

Όπως ενημέρωσε ο Γ. Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει από χθες να παραδίδει σε δήμους, που εκτιμάται ότι θα πληγούν από την κακοκαιρία, 600 τόνους αλάτι, ενώ στην αρμόδια Διεύθυνση (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα  εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα τα οποία θα αξιοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις