Επιστολή του δημάρχου Σουφλίου στον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αίτημα «την ένταξη της περιοχής του Δήμου Σουφλίου σε αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, όπως αυτό του Νόμου υπ' αριθμό 4728/29-09-2020 που αφορούσε επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα "Ιανού"», απέστειλε ο δήμαρχος του ακριτικού Δήμου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Ευχαριστώντας «για τη στάση της Πολιτείας και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι αρμόδιοι υπουργοί και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι», με ειδική αναφορά «στην άμεση αποστολή των κλιμακίων για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν τόσο κατοικίες, επιχειρήσεις όσο και υποδομές στο Δήμο Σουφλίου, από τη θεομηνία της 11ης και 12ης Ιανουαρίου», ο κ. Καλακίκος, προς επίρρωση του προαναφερθέντος αιτήματος, περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι του Δήμου, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«... Ο Δήμος Σουφλίου δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα εννέα μηνών, από τη θεομηνία που έπληξε στο σύνολο την περιοχή μας. Κατά γενική ομολογία οι όγκοι υδάτων και τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων 30 ετών... Η θεομηνία άφησε στο πέρασμά της, άστεγους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα, καθώς οι περιουσίες τους και οι κόποι μιας ζωής, καταστράφηκαν σε λίγες μόνο ώρες... Αντιλαμβανόμενοι, τις δύσκολες στιγμές που ταλανίζουν για ακόμη μια φορά το Δήμο μας, ζητάμε να ενταχθεί η περιοχή του Δήμου Σουφλίου σε αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, όπως αυτό του νόμου υπ' αρ. 4728/29-09-2020...».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις